Hacı Ahmet Özdemir Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili olan Hacı Ahmet Özdemir, 1961 yılında Konya ili, Ilgın İlçesinde doğmuştur.
Hacı Ahmet Özdemir Kimdir

Hacı Ahmet Özdemir’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimi esnasında ve sonrasında çeşitli vakıflarda ve sivil toplum kuruluşlarında bulundu, bir takım yayın kuruluşlarında Dergi Yazı İşleri Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Mezuniyetinin ardından MEB öğrencisi olarak Şam’da Arap Dili Enstitüsü’nü bitirdi ve pek çok ilim ve düşünce adamından yararlandı.
Bir Araştırma İnceleme Enstitüsünün Genel Sekreterliğini üstlendi, kütüphanesini düzenledi, katalogunu çıkardı. 1992 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki İhtisas Kursu’nu bitirdi.

1997 yılında “Moğol İstilası ve Abbâsî Devleti’nin Yıkılışı-Cengiz ve Hülâgû Dönemleri adlı teziyle İslâm Tarihi Doktoru unvanını aldı. 2005 yılında ise teziyle, yayınlandığı yıl Türkiye Yazarlar Birliği’nce İnceleme dalında “Yılın Yazarı” ödülüne layık görülmüştür.

1988-1998 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda üst düzey görevleri yerine getirmiştir. 1998 yılında ise,  Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesi’ne öğretim üyesi olarak atandı. Yönetim kademelerinde bulundu. Bazı sivil toplum kuruluşlarında ve vakıflarda çalıştı. Eş Başkanlık ve Basın Sözcülüğü yaptı.

Sonra Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’ne Öğretim Üyesi olarak geçti (2009). Burada da yöneticilik görevlerine ek olarak Yaşlı ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcılığı, Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeliğinde bulundu.

Özdemir bir çok telif ve tercüme kitap, makale, bildiri yayınladı; seminer ve tez yönetti; sempozyum düzenledi, konferans verdi, ulusal ve yerel televizyon programı yaptı.

Hacı Ahmet Özdemir,  25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde  Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Özdemir, üç çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.