Habibe Güner Kimdir? & Hakkında Bilgi

1958 senesinde Bolu'da doğdu. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu. Bu içeriğimizde Habibe Güner hakkında merak edilenleri bir araya getirdik.
Habibe Güner Kimdir? & Hakkında Bilgi

Habibe Güner Biyografisi

1958 senesinde Bolu'da dünyaya gelen Habibe Güner, politikacı ve eczacı olarak bilinmektedir. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimlerinin tamamını Bolu'da tamamlayan Güner, üniversite öğrenimi için İstanbul'a gelmiştir. Şuan mesleğini icra etmekte olduğu İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden 1982 yılında mezun olmuştur. Bolu'da serbest eczacı olarak çalışmakta olan Habibe Güner bu konuda pek çok sertifikaya da sahiptir.

habibe-guner-biyografisi.jpg


Habibe Güner'in Siyasi Yaşamı

1993 ve 1997 yılları arasında siyasete atılan ve Hanım Komisyonları arasında görev alan Habibe Güner, Eğitim ile ilgili pek çok vakıf ve derneklerde görevlerini de ifa etmiştir. 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmuş olan Ak Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer alan Habibe Güner, evli ve bir çocuk annesi olarak uzun yıllar siyaset içerisinde yer almış kadınlardan biridir.


Habibe Güner'in Siyasi Görevleri

1993 yılında başlayan siyasi yaşamı boyunca pek çok görevde yer alan Habibe Güner, 1991-1998 yılları arasında Refah Partisinde Bolu Hanım Komisyonları İl Başkanı, Batı Karadeniz Bölge sorumlusu ve Genel Merkez Hanımlar Komisyonu GİK Üyesi olmuştur. Fazilet Partisi içerisinde Bolu Kadın Kolları İl Başkanı, Marmara Bölge sorumlusu ve Genel Merkez Hanımlar Komisyonları Kurulu Üyeliği yapmıştır.


Habibe Güner'in Ak Parti Görevleri

2001 yılında AK Parti Genel Merkezi Kurucular Kurulu Üyesi olarak yer almış, 2001-2002 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Kadınlar Kolları Kurucu Teşkilatlanma sorumlusu olmuştur. 2001-2003 yılları arasında AK Parti MKYK üyesi olarak görev almıştır. 2004-2006 yıllar arasında ise Ankara Altındağ Belediye Başkanlığı Danışmanlık ve Organizasyonu içerisinde bulunmuştur. 2014 yılı Mart ayında gerçekleştirilen yerel seçimlerinde Bahçelievler Belediyesi Meclis Üyesi ve 1.Başkan Vekili olarak yeni görevine başlayan Güner, İ.B.B. Meclis Üyesi, Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı olarak da görev almıştır.

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.