Habertürk Kimin, Sahibi Nereli, Kaç Yaşında, Eşi Kim?

Türkiye'nin en çok izlenen haber kanallarından birisi olan Habertürk'ün sahibi kimdir, nereli, yaşı kaç, eşi ve babası kim? Habertürk'ün sahibi hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevapları burada.
Habertürk Kimin, Sahibi Nereli, Kaç Yaşında, Eşi Kim?

Habertürk'ün Sahibi Kimdir?

Türkiye'nin en iyi haber kanallarından birisi olan Habertürk Tv, Habertürk Radyo ve internette haber yayıncılığının lideri Haberturk.com ile birlikte 16 Kasım 2007'de Ciner Yayın Holding ailesine katılmıştır. Yayın hayatına başladığı günden beri zamanında, dürüst ve tarafsız bir şekilde haber sunma ilkesini sürdüren Habertürk'ün en büyük hedefi "Türkiye'nin en çok izlenen haber kanalı" olmaktır. Ciner Holding'in sahibi ve kurucusu Turgay Ciner'dir.

Habertürk Kimin


Turgay Ciner Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Eşi ve Babası Kim?

Turgay Ciner 1 Mart 1956 yılında dünyaya gelmiştir. Laz kökenli iş adamı Artvin'de doğmuştur. Lise döneminde çay ocaklarında çıraklık yapan Turgay Ciner, ticari yaşama atıldı ve üniversite yıllarında oto yedek parçacılığına başlamıştır. 28 yaşında, talimhanede bulunan dükkanında kardeşi Tuncer Ciner ile Almanya'dan Mercedes otomobil ithal etmeye başlaması ilk en önemli ticari girişimidir.

32 yaşında Anadolu Endüstri Holding'in ortaklarından olan Osman Yazıcı ile ortak iş yapmaya başlayan Ciner, şirketin Irak'ta olan taahhütlük işlerini devraldı ve 1990 yılına kadar Irak'ta anahtar teslim işler yaptı. Körfez kriziyle birlikte Rus pazarına yönelen Turgay Ciner, bölgede tekstil yatırımlarına başlamış, Türkiye'de Ceytaş, Penyelüks ve Mensucat'ı satın almıştır. 1995 yılında özelleştirilen Haavalanları Yer Hizmetleri A.Ş'nin %60'ını, 1998 yılına gelindiğinde ise tamamını satın almıştır. 97'de İsviçre Havayolları Swissair ile birlikte işletme ortaklığına gitmiştir. 

Ciner'in Sabah Grubu'na 1998 yılında ortak olmasıyla medya sektörüne girmiştir. Ciner Grubu, Kanaltürk'ü alma girişiminde bulunmuş fakat başarısız olmuştur. Daha sonra Kanal1 ve Habertürk'ü satın almıştır. Habertürk Tv'den sonra Habertürk Gazetesi ve Radyo'yu kuran Ciner, TMSF'den sonra Show Tv'yi de satın alarak Türkiye'nin en önemli medya kuruluşlarından birisi olmuştur. 

2015 yılında Spor kanalı olan 7/24 TV'yi aldı ve adını HTSpor 7/24 olarak değiştirdi. Hala Habertürk Tv, Bloomberg HT, HT 7/24 Spor, Show TV, Showmax gibi önemli TV kanallarını, Marie Claire, Marie Claire Manson, Newsweek, FHM, Habertürk Gazetesi gibi birçok ünlü dergiyi, Habertürk Radyo, HT Spor Radyo, Bloomberg HT Radyo, Habertürk.com ve Ajans Habertürk gibi önemli medya kuruşlarının sahibidir. 

Kaşımpaşa SK'nın sahibi olan Turgay Ciner evli ve iki çocuk babasıdır. En büyük oğlu Atilla Ciner, kendi inşaat şirketini yürütmektedir.

Habertürk Kimin


Ciner Holding Ne İş Yapar?

1978 yılında kurulan Ciner Grubu, ana olarak madencilik, enerji, cam, medya, turizm, ticari, denizcilik ve diğer ticari sektörlerde faaliyetlerini sürdüren Türkiye'nin en büyük gruplarından birisidir. 

Habertürk Kimin


Ciner Grubu'nda Hangi Kanallar Var?

  • Habertürk Tv
  • Bloomberg HT
  • Show Tv
  • Haberturk.com
  • Ciner Yayın Holding
  • C Yapım Filmcilik

Habertürk Kimin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum