Haber ve Sosyal İçerik Platformu

Yeni medya hizmetlerinin gelişmesi, internetin hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiği modern dünyamızda medyanın da şüphesiz bu değişime ayak uydurması bir zorunluluk haline geldi.
Haber ve Sosyal İçerik Platformu

Yeni medya teknolojilerinin gelişmesi, dijital dünyada binlerce internet gazetesinin doğuşuna da zemin hazırlamış oldu. Ancak trend haline gelen bu rüya beraberinde bir takım hüsranlara, hedefi olmayan malum sonlara yelken açan ve batan bir çok gemiye sahne oldu. Dijital medyanın ne olduğunu, ne tür yükümlülükleri taşıdığını bilen bilmeyen pek çok irili ufaklı yatırımcı, cazip gelen bu pastadan pay almak için ardı ardına internet gazetesi kurdu. 

Dijital dünyanın kurallarına uyum sağlamayan, üretmeyen, geliştirmeye dayalı olmayan pek çok yatırım kısa bir zaman sonra yayın hayatına son vermek gibi bir durumla karşı karşıya geldi. Hatta şu da bir gerçek ki, gazetecilikte sayısız başarılara imza atmış duayen isimler dahi kendi internet gazetelerini kurarak bu pastadan pay alma yarışına girdiler. Ancak bilmedikleri bir şey vardı. Çok iyi ve çok başarılı bir gazeteci olmak, başarılı bir internet gazetesinin imtiyaz sahibi olmayı sağlamıyordu.

Milyonlarca algoritmaya, milyonlarca değişkene sahip olan dijital mecra öyle her önüne gelene kapısını ardına kadar açan bir dünya değildi. Üretim yapmayan, algoritmalara hakim olmayan, yeni medya teknolojilerine hakim olmayan internet gazetelerine bu büyülü dünyada yaşama hakkı haliyle verilmiyor. Çünkü bu büyülü dünyada her şeyi insanların ürettiği ancak kontrolü kendisinde olmayan bu milyonlarca algoritma belirliyor.

Neoldu.com Haber ve Sosyal İçerik Platformu'nu bu kurallar dahilinde inceleme fırsatı buldum. Görünen o ki üretilmiş on binlerce kaliteli içerik, kullanıcı dostu bir yazılım ve dijital dünyaya hakim olan ekibi sayesinde bu alanda çok başarılı işlere imza atacak.İşte bu yüzden bu yazıyı kaleme alarak kendimce şimdiden bir değerlendirmede bulunmak istedim.

Esen kalın...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum