Güven Murat Akpınar Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Bizim Yenge isimli dizi ile geçen Murat Güven Akpınar, 1 Ocak 1988’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Güven Murat Akpınar Kimdir

Güven Murat Akpınar Biyografisi

Tiyatroya çocuk yaşlarında başlayan Güven Murat Akpınar, lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tiyatro üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra çeşitli tiyatrolarda yer aldı. Kamera karşısına ilk kez Bizim Yenge isimli dizide canlandırdığı Zafer karakteri ile geçti. Ardından pek çok dizi ve filmde yer aldı. En iyi çıkışını ise Suskunlar isimli dizide canlandırdığı İbo karakteri ile yaptı. 
2011’de yayınlanmaya başlayan Bizim Yenge isimli dizide Zafer karakteriyle kamera karşısına geçti. Dizi, tüm engellere rağmen evlenen Filiz ve Bahri’nin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Şebnem Bozoklu, İlker Aksum, Sera Tokdemir, Yetkin Dikinciler ve Ayşe Nil Şamlıoğlu yer aldı. Ardından Suskunlar isimli dizide İbo karakterini canlandırdı. Dizi, çocukluk dönemlerinde işledikleri bir suç nedeniyle ıslahevinde çok zor zamanlar geçiren yakın arkadaşların yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Murat Yıldırım, Sarp Akkaya ve Aslı Enver yer aldı. 

 

murat-guven-akpinar3.jpeg

 

2013’te Kadın İşi: Banka Soygunu isimli filmde Ahmet karakterini canlandırdı. Film, iflas eden arkadaşlarına yardım etmek için banka soyan kadınların yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Meltem Cumbul, Özge Ulusoy, Esra Dermancıoğlu ve Filiz Ahmet yer aldı. Ardından Boynu Büküler isimli komedi dizisinde yer aldı. Dizi, aynı okulda okuyan, farklı statülerde olan 4 çocuğun yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Sedef Avcı, Ahmet Saraçoğlu, Bensu Soral, Ahmet Olgun Sünear, Güven Murat Akpınar, Murat Akkoyunlu ve Gün Koper yer aldı. 

2014’te ise Urfalıyam Ezelden isimli dizide Selahattin karakterini canlandırdı. Dizi, oğlunun ölümünden sonra kan davasını önlemek için İstanbul’a yerleşen bir ailenin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Settar Tanrıöğen, Bülent İnal, Öykü Gürman, Cahit Gök, Murat Güven Akpınar, Menderes Samancılar ve Dolunay Soysert yer aldı. 2015’te ise Yok Artık isimli filmde yer aldı. Film, bir taksicinin yaşadığı garip ve komik olayları anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Erkan Kolçak Köstendil, Ceren Moray, Şebnem Bozoklu, Serkan Keskin, Çağlar Çorumlu, Demet Evgar, Murat Akkoyunlu ve Algı Eke yer aldı. 

 

murat-guven-akpinar-4-001.jpg

Güven Murat Akpınar, başrollerini Aslı Enver ve Özcan Deniz’in paylaştığı, annesiz babasız büyümüş bir kızın yaşadığı zorlukları anlatan dizide Osman karakterini canlandırdı.


Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • İstanbullu Gelin- 2017
  • İstanbul Sokakları- 2016
  • Yok Artık -2015
  • Urfalıyam Ezelden -2014
  • Boynu Bükükler -2014
  • Kadın İşi: Banka Soygunu -2013
  • Suskunlar -2012
  • Böyle Bitmesin -2013
  • Bizim Yenge -2011

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.