Gürsoy Erol Kimdir? & Hakkında Bilgi

1956 senesinde Tokat'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Bu içeriğimizde Gürsoy Erol hakkında merak edilenleri bir araya getirdik.
Gürsoy Erol Kimdir? & Hakkında Bilgi

Gürsoy Erol Biyografisi

14 Ağustos 2001 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan Adalet ve Kalkınma Partisinin kurucu üyelerinin içerisinde bulunan üyelerden biri de Gürsoy Erol'dur.

gursoy-erol-biyografisi.jpeg


Gürsoy Erol Kaç Yaşındadır ve Memleketi Neresidir?

1956 senesinde Tokat ilinin Turhal ilçesinde dünyaya gözlerini açan Gürsoy Erol, atalarından beri Tokatlı olduğunu söylemektedir. Gürsoy Erol 2018 yılı itibariyle 62 yaşına yeni basmıştır ancak dışarıdan görüntüsü kır saçlarına rağmen halen daha ellili yaşların başındaymış gibi genç göstermektedir. Gürsoy Erol, yaşının diğer adaylara göre daha yaşlı olmasına rağmen ölene kadar vatana hizmet edeceğini söylemektedir.


Gürsoy Erol'un Çocuğu Var Mıdır ve Evli Midir?

Gürsoy Erol'un evliliğinin üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen eşiyle halen daha çok iyi anlaşmakta, birbirlerine karşı sevgi ve saygıda kusur etmemektedirler. Bu kadar yıllık birlikteliğe 2 de hayırlı evlat sığdıran ve yetiştiren baba Gürsoy Erol, evlatlarına da çok değer vermektedir.


Gürsoy Erol'un Eğitim, İş ve Siyaset Durumu

Gürsoy Erol temel eğitimlerini doğduğu şehir olan Tokat şehrinde almıştır. Üniversite eğitimi için ise Yıldız Teknik Üniversitesi’ni kazanmasından dolayı İstanbul iline taşınan Gürsoy Erol, YTÜ'den 1978 yılında Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Okulu toplamda hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yılda bitiren Gürsoy Erol sonrasında hemen iş hayatına atılmak için çalışmalarına başlamıştır. Kariyerine ilk olarak Etibank'ta madencilik sektörü ile başlayan Gürsoy Erol sonrasında özel sektörde çeşitli pozisyonlarda çalışmıştır. Özel sektörü bırakmadan önceki son pozisyonu ise Genel Müdürlük olmuştur. Sonrasında ise kendi firmasını kurarak ticaret yapma kararı alan Gürsoy Erol bir süre sonra bu fikrinden de vazgeçerek 1985 yılında siyasete atılmaya karar vermiştir. AK Parti’nin kurucu üyelerinden olan Gürsoy Erol şu anda da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı görevini yapmaktadır.

Önerilen İçerik;

 Ak Parti Kurucu Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.