Gürkan Şef Kimdir?

Türkiye'nin ilk diplomalı kasabı olan Gürkan Şef (Gürkan Topçu) kimdir? Ay yıldızlı bayrağımızı yurtdışındaki şubeleriyle gururla dalgalandıran Gürkan Şef'in biyografisi.
Gürkan Şef Kimdir?

Gerçek adı Gürkan Topçu olan namıdiğer Gürkan Şef, 9 Ağustos’ta Denizli’de dünyaya gelmiştir. Ailesi sebze-meyve ve gıda toptancısı olduğu için çocukluğundan beri yemek sektörünün içinde bulunmuştur.

Lise eğitiminin ardından İstanbul’a gelerek Mutfak Akademisi’nde Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği eğitimi alan Topçu hocasının tavsiyesiyle aşçılık eğitimini de bitirdi. Buradan mezun olduktan sonra Avrupa ve Afrika Mutfağı diplamasını da aldı.

Eğitimlerinin ardından staj için İtalya’ya adım adan Gürkan Topçu aradığının makarna ve pizza olmadığını kendisini heyecanlandıran şeyin et olduğunun farkına vardı ve Türkiye’ye geri dönerek çeşitli et firmalarında çalıştı. Bu arada et hakkında detaylı bir eğitim almak istediğini fark etti ve England Meat School’da kasaplık eğitimi gördü. Böylece Türkiye’nin ilk diplomalı kasabı oldu.

Gürkan Şef

10 yaşında ete gönül veren Gürkan Topçu, 2014 yılında Türkiye’ye döndükten sonra uzun zamandır hayalini kurduğu steakhouse restoranın ilk şubesini Nişantaşı’na açtı. Buradaki başarılarının ardından Mayıs 2017 tarihinde ikinci şubesini Etiler’e açan Gürkan Şef aynı zamanda Dubai ve Mekke'de de hizmet veriyor. Gürkan Şef SteakHouse Arap sosyetesinin vazgeçilmez mekanlarından biri. Gürkan Şef Londra, Cidde ve Riyad gibi dünyanın çeşitli yerlerinde de hizmet vermek için çalışmalarına başlamış durumda.

Ünlü İsimlerin Uğrak Mekanı Oldu

Gürkan Şef'in Etiler'deki mekanı ünlü isimlerin uğrak mekanı oldu. Et konusundaki uzmanlığı nedeniyle lezzetleri hafızalarda ter eden Gürkan Şef'in restoranı her gün onlarca ünlü ismi ağırlıyor. Aynı zamanda turistlerin ve et severlerin vazgeçilmez mekanı haline gelen Gürkan Şef Etiler Şubesi misafirlerine lezzetli bir yemekten çok daha fazlasını sunuyor.

Gürkan Şef

Gürkan Şef

Gürkan Şef

Gürkan Şef

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.