Gupse Özay Kimdir

Yalan Dünya isimli dizi ile yıldızı parlayan Gupse Özay, 30 Temmuz 1984’te İzmir’de dünyaya geldi.
Gupse Özay Kimdir

Gupse Özay Biyografisi

Çerkes kökenli olan başaılı oyuncunun babası ve abisi avukat annesi ise peyzaj mimarıdır. Ege Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olan oyuncu, uzun süre reklam yazarlığı yaptı. Ardından bir çok dizinin setinde ve senaryo kısmında çalıştı. Ardından Beyaz Show’un skeçlerini yazmaya başlayan Gupse Özay, aynı zamanda Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları’ndan eğitim almıştır. Fakat büyük bir kitle tarafından Yalan Dünya isimli dizi ile tanınmaya başladı.

İnternette arkadaşlarıyla birlikte çektiği skeçleri Gülse Birsel’in izlemesiyle Yalan Dünya isimli dizinin kadrosuna girdi. Dizide ev kızı Nurhayat’ı canlandıran Gupse Özay, hızlı ve peltek konuşmasıyla izleyenlerin beğenisini kazandı. Abisi ile birlikte ortak bir yapım şirketi kuran Özay, televizyon programı da sundu. 2014’te vizyona giren senaryosunu kendisinin yazdığı Deliha isimli filmde Zeliha karakterini canlanırdı. Yönetmenliğini Hakan Algül’ün yaptığı başrolünde ise Gupse Özay’ın oynadığı filmde aynı zamanda Derya Alabora, Cihan Ercan ve Zeynep Çamcı gibi isimler yer aldı.


Ödülleri

  • 2012- 3. Antalya Televizyon Ödülleri- En İyi Kadın Oyuncu- Yalan Dünya
  • 2012- 39. Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülü- En İyi Kadın Oyuncu-Yalan Dünya


Rol Aldığı Film ve Diziler

  • 2012- Yalan Dünya
  • 2014- Deliha
  • 2016- Görümce (Senaryosunu da yazdı)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.