Günlük Orgazm Prostat Kanseri Riskini Azaltıyor

Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, 40’lı yaşlarda her gün orgazm olan erkeklerin prostat kanserine yakalanma riski daha az.
Günlük Orgazm Prostat Kanseri Riskini Azaltıyor

Prostat kanseri çağımız erkeklerinin en fazla karşılaştığı sağlık sorunları arsında yer alıyor. Her yıl binlerce insan prostat kanseri sebebiyle hayatını kaybetmektedir. Buna bağlı olarak prostat kanseriyle ilgili birçok araştırma yapılmaktadır. Bilim adamlarının yakın zamanda yaptığı araştırmalar hemen hemen her gün orgazm olanların prostat riskinin daha az orgazma olanlara göre düşük olduğunu saptadı. 

Harvard Üniversitesi’nde gerçekleştirilen araştırmalar 40 ve 49 yaşları arasındaki erkekler üzerinden yapıldı. Araştırmalar bir ayda en az 21 kez orgazm olan erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskinin, ayda 4-7 kez orgazm olan erkeklere oranla yüzde 22 az olduğu ortaya çıkardı.

Diğer bir araştırmaya göre ise, hayatı boyunca 20'den fazla kadınla cinsel ilişkide bulunan erkeklerin prostat kanserinin en şiddetli türüne yakalanma oranı yüzde 19 daha azdır.

Yalnızca İngiltere'de her yıl 41 bin kişiye prostat kanseri teşhisi konur, onlardan 11 bini hayatını kaybediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.