Güngör Mengi Kimdir

Gazeteci ve yazar Güngör Mengi, 19 Ocak 1940 tarihinde Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde doğdu.
Güngör Mengi Kimdir

Güngör Mengi’nin Biyografisi

Güngör Mengi’nin annesinin ismi Feraset, babasının ismi ise Halit Mengi’dir. Ailesi ile beraber kalarak klasik eğitimini Çanakkale’de bitiren Güngör Mengi, lisans eğitimini almak için İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne giderek buradan başarılı bir şekilde mezun oldu.

 

Gazetecilik Kariyeri

Güngör Mengi, 1959 yılında Demokrat İzmir Gazetesi’nde gazeteciliğe ilk adımını attı. Bir dönem burada çalışarak tecrübe kazandı ve sonrasında Ege Bölgesi’nde Yeni Asır gazetesinde haber müdürü olarak görev yaptı. Bu onun kariyerindeki ilk önemli rütbe oldu.

1971 yılında Yeni Asır Gazetesi’nden ayrıldı Devir Gazetesi’ne transfer oldu. Devir Gazetesi’ne bir yıl çalışıp Yazı İşleri’nde görev aldı. Bir yılın sonunda eski gazetesi Yeni Asır’a geri döndü. 1972-1987 yılları arasında çalıştığı gazeteden, Türkiye’nin önemli gazetesi Sabah’tan teklif alınca ayrıldı.

Sabah gazetesinde murahhas üyelik ve yazarlık ve daha sonra başyazarlık yaptı.

2002 yılına kadar Sabah Gazetesi bünyesinde yer alan Güngör Mengi, başka gazeteci arkadaşlarıyla beraber Vatan Gazetesi’ni kurdu. Gazetesinin başyazarlığında görev yaptı.

2016 yılı itibariyle köşe yazılarına Vatan Gazetesi’ne devam etmektedir.

 

Özel Hayatı

Güngör Mengi, 1962 yılında ilk evliliğini Gülen Tözün ile yapmış ve bu evlilikten Gülgün ve Cem adında iki çocuğu oldu. İlk eşi daha sonra vefat etti.

İkinci evliliğini ise gazeteci ve yazar olan Ruhat Mengi (Ünaldı) ile yaptı.

 

Neoldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.