Güney Kore'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Güney Kore, Doğu Asya'nın stratejik ülkelerinden biridir. MÖ 2300'lü yıllardan bu yana yerleşim alanı olarak kullanılan ülke, tarihi ve turistik açıdan değerli kaynaklara sahiptir. Güney Kore tatilinde gezip görmeniz gereken yerleri sizler için derledik.
Güney Kore'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Asya'nın doğu kısmında Kore Yarımadasında bulunan Güney Kore II. Dünya Savaşı'ndan bu yana Kuzey Kore ile ayrılmıştır. Yaklaşık 50 milyon nüfusu barındıran ülkenin yüzölçümü tam 100.210 kilometrekaredir. Kuzey Kore, Çin ve Japonya ile komşu olan ülkenin başkenti ve en büyük merkezi Seul'dür. 1948'de kurulan ülkenin tarihi 4300 yıl kadar eskiye dayanmaktadır. Kuzey Kore ile yaşadığı savaşın ardından teknolojik gelişmelerle ekonomik ve siyasi açıdan büyüyen Güney Kore bölgenin en stratejik noktalarından biridir. Ülke tarihi ve turistik açından da Asya'nın değerli bölgelerindendir. Güney Kore gezisinde gezilip görülmeye değer yerlerin listesini sizlerle paylaşıyoruz.

 

Gyeongbokgung

Gyeongbokgung gezilecek yer

Halk arasında Gyeongbokgung Sarayı veya Gyeongbok Sarayı olarak da bilinen Joseon Hanedanlığı'na ait ana kraliyet sarayıdır. Başkent Seul'de yer alan saray kompleksi, 1395 yılında inşa edilmiş olup Joseon Hanedanlığı tarafından oluşturulan beş mükemmel saraydan biridir. Kralın evi olarak kullanılan 'Gyeongbokgung' aynı zamanda o dönemlerde Joseon hükümet binası olarak hizmet vermiştir. Imjin Savaşı sırasında ağır tahribata uğrayan saray, 19. yüzyılda 7700 odasıyla beraber Prens Regent Heungseon öncülüğünde restore edilmiştir. Şu anda kompleksin bünyesinde Kore Ulusal Halk Müzesi ve Ulusal Saray Müzesi hizmet vermektedir. Antik Kore mimarisinin en değerli yapılarından biri olarak bilinen muazzam saray, Güney Kore'nin gezilecek noktalarındandır.


 

N Seul Kulesi

n seul kulesi

Başkent Seul'de yer alan bu telekomünikasyon ve gözetleme amaçlı inşa edilen kule, ülkenin en değerli sembollerinden birine dönüşmüştür. Kentin en hakim tepelerinden Namsan Dağı'na konuşlandırılan kule, 1971 yılında tamamlanmıştır. 236 metre yüksekliğiyle ülkenin en yüksek yapılarındandır. Kore gezisinde başkent Seul'e yolunuz düşerse bu şahane TV kulesini mutlaka yakından görün.


 

Cheonggyecheon

Cheonggyecheon gezilecek yer

Cheonggyecheon başkent Seul'de bulunan yaklaşık 9 kilometrelik bir rekreasyon alanıdır. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında şehrin ulaşımına ve sosyal hayatına canlılık kazandırmak amacıyla düzenlenen alanda nehir ve yürüyüş yolları ile harika bir kentsel parka dönüştürülmüştür. 2005 yılında hizmete açılan park, bu tarihten itibaren yerli halkın ve bölgeye gelen yabancı turistlerin uğrak mekanlarından biri haline gelmiştir. Cheonggyecheon Güney Kore tatilinde rahat bir nefes alacağınız cıvıl cıvıl bir noktadır.


 

Kore Savaşı Anıtı

kore savaş anıtı

Başkent Seul'ün Yongsan-dong bölgesinde bulunan anıt, 1994 yılında açılmıştır. Kore askeri tarihi anısına eski ordu karargahında bulunmaktadır. Anıt bina altı kapalı sergi odaları, 13.000 savaş hatırası ve askeri teçhizatların sunulduğu açık bir sergi merkezine sahiptir. 20 bin metrekarelik alanı kapsayan anıt, ülkenin yakın tarihinde yaşanan kanlı olayları gelecek nesillere aktarma amacına yönelik olarak oluşturulmuştur. Önemli savaşçılara ait heykellerin yanı sıra 100 adet ağır silahın bulunduğu anıtın cephe yan kısmındaki duvarlarda Kore ve Vietnam Savaşlarında hayatını kaybedenlerin isimleri yazılıdır. Dünyada türünün en önemli örneklerinden biri olarak bilinen bu anıt, Güney Kore'nin gezilecek yerlerindendir.


 

Kore Ulusal Müzesi

kore ulusal müzesi

Kore tarihini ve sanatını temsil eden müze, bu alanda ülkenin en önemli kültürel organizasyonudur. 1945 yılında kuruluşundan bu yana müze, sürekli sergiler ve eğitim programlarının çeşitli geliştirme, arkeoloji, tarih ve sanat alanlarında araştırmalar yürütmektedir. 295.551 metrekarelik alanı kapsayan müzede 310.000 civarında öge bulunuyor. Yalnızca 2013'te 3 milyondan fazla ziyaretçi çeken kurum, Asya'nın en büyük müzelerinden biridir. 


 

Bongeunsa

Bongeunsa

Güney Kore'nin başkenti Seul'ün Sanseong-dong bölgesinde yer alan bir Budist tapınağıdır. Kral Wonseong döneminde 794 yılında inşa edilen antik tapınak Sudo Dağı'nın yamacında yer almaktadır. Joseon Hanedanlığı devrinde Budizm Kore topraklarında sindirilse de Bongeunsa bir Joseon Kraliçesinin himayesinde 1498 yılında yeniden inşa edilmiştir. 1939 yılında yaşanan yangında tahrip olan tapınak, Kore Savaşı sırasında ise kısmen yıkılmıştır. Daha sonra gerçekleşen restorasyon çalışmalarıyla aslına uygun biçimde onarılan Bongeunsa Güney Kore'nin turistik yerlerinden birine çevrilmiştir.


 

Gwangalli Plajı

gwangalli-plaji-001.jpg

Güney Kore'nin başkent Seul'den sonraki en büyük merkezi Busan'da bulunan turistik bir plajdır. İnce kumdan oluşan hilal şeklindeki plaj, tam 1,4 km uzunluğa sahiptir. Gwangan Köprüsü'nün yaydığı bir koy üzerine kurulan plaj, Haeundae Plajı'nın batı kısmında yer alır. Ülkenin en popüler yaz tatili mekanlarından birine çevrilen Gwangalli Plajı, kafe, restoran, otel ve diğer eğlence mekanlarıyla çevrilidir.


 

Myeong-dong

myeong dong

Yaklaşık 3.500 nüfusun yaşadığı bu alan, Seul'un ana alışveriş ve turizm bölgelerinden biridir. 2011, 2012 ve 2013 yıllarında dünyanın dokuzuncu en pahalı alışveriş caddesi olma unvanını koruyan bölge, yılın her günü kalabalıktır. Başkenti ziyaret edenlerin bol bol alışveriş yaptığı bölge, lüks meraklılarının da uğrak mekanlarından biridir. Popülerliği sebebiyle Seul'ün en kalabalık bölgelerindendir.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum