Ciltte Güneş Kremi Etkisi Yaratan 10 Besin ve İçecek

Güneş ısısı insanın içini ısıtır fakat çok fazla güneş ışığı cildinizi tahriş edebilir. Bunu önlemek için güneşten koruyan besinler tüketmeniz gerekir.
Ciltte Güneş Kremi Etkisi Yaratan 10 Besin ve İçecek

Güneşten Koruyan Besinler

Güneşin etkisini göstererek sıcakların bastırmaya başladığı zamanlarda dışarı çıkmak için can atmaktayız. Yaz tatiline geri sayıma başladığımız bu günlerde, cildimizi güneşin zararlı etkilerinden nasıl koruyacağımız da merak edilmeye başlandı. Güneşten sadece bu yiyecekleri ve içecekleri tüketerek korunmanız mümkün.

İşte güneşten koruyan besinler;

1. Soya

Güneşten Koruyan Besinler

Soya uzakdoğu mutfağının olmazsa olmazlarından birisidir. Soya içerisinde bulunan genistein, antioksidan, antidejeneratif fonksiyonel moleküller güneş ışığının zararını azaltmaktadır. Yemeklerin içerisine katılarak güneşten korunmanızı sağlayabilir.

2. Nar

Güneşten Koruyan Besinler

Nar en etkili ve en güçlü antioksidanlara sahiptir. Serbest radikalleri engeller. Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korur. Haftada bir veya iki defa tüketeceğiniz nar sayesinde hem cildiniz korunur hem de tatlı ihtiyacınız giderilebilir.

3. Somon

Güneşten Koruyan Besinler

Çok lezzetli bir balık olan somon güneşe karşı büyük ölçüde koruyucu etkisi vardır. Güneşe karşı bu koruyuculuğu ise içerdiği D vitamininden gelir. Diğer balık ürünleri de içerisinde bol miktarda D vitamini içerdiği için sizi güneşten korur. Balığın sağlık için ayda 1 kere tüketilmesi gerekir.

4. Yeşil Çay

Güneşten Koruyan Besinler

Yeşil çay tam bir mucizedir. Faydası oldukça fazla olan bir bitkidir. Yine burada da karşımıza çıkan yeşil çay, antioksidan içerip, dokuları ve organları, toksinlerin DNA hasarlarından korur. Her sabah uyandıktan sonra kahvaltının yanına veya normal olarak demleyip, tüketeceğiniz yeşil çay size son derece fayda sağlayacaktır. 

5. Domates

Güneşten Koruyan Besinler

Domatesin içerisinde bulunan likopen çok faydalıdır. Onun sayesinde ciltteki kollajen seviyesi artar. Bu zararlı ışınlardan cildinizi koruduğu gibi bir diğer faydası ise yaşlılığı önlemesidir. Aynı zamanda kemiklerinize, kalp sağlığınıza destek olur.

6. Su

Güneşten Koruyan Besinler

Suyun vücudun en gerekli ihtiyacı olduğunu unutmayın. Tüm bu besinlerin yanı sıra su sizin için en kolay çözüm olacaktır. Yazın dışarıya çıkarken yanınızda mutlaka bir şişe su bulundurmalısınız.

7. Brokoli

Güneşten Koruyan Besinler

Brokolinin bir çok yararı olduğu gibi zararlı güneş ışınlarından kurtulmanızı sağlar. Brokoli aynı zamanda kanserlerden koruyucu bir besindir. Brokoli ekstresi çocukların yazın ciltlerinde oluşan hasarları azaltır. Ebeveynler de fazla bir etki yaratmaz. Yazın sıcak günlerinde bol bol brokoli tüketmenizi öneriyoruz

8. Üzüm ve Çekirdeği

Güneşten Koruyan Besinler

Üzümde bulunan proantosiyanidin sayesinde ciltte güneş ışınları dolayısıyla oluşan lekeleri kısa sürede ortadan kaldırmaktadır. Üzüm sizi güneşten büyük miktarda korur ve içinizi ferahlatır. Üzüm aynı zamanda kan şekerinin düzenlemesinde de yardımcı olmaktadır.

9. Kayısı

Güneşten Koruyan Besinler

Kayısı karoteni en zengin meyvelerdendir. Karotenidler güneşin zararlı ışınlarından korunmanızı sağlamaktadır. Günde 2 kayısı güneşten ciddi derecede korunmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda yüksek oranda magnezyum içerdiği için kan basıncını dengeler, yüksek tansiyonu düşürür.

10. Çilek

Güneşten Koruyan Besinler

Çilek yaz aylarının olmazsa olmazlarındandır. Yüksek C vitaminini barındıran çilek ciltte oluşabilecek lekeleri ve yanmaları önlemektedir. Yaz aylarında milkshake şeklinde tüketildiği zaman ferahlatan, aynı zamanda vücudumuza katkısı olan çilek manganez, B9 vitamini, potasyum ve C vitamini açısından zengindir. Bağışıklık sistemi ve cilt sağlığı çilek sayesinde korunur.

Güneşte yanmamak için ne sürülmeli?

Güneşte yanmamak için mutlaka güneş koruyucu krem kullanılmalıdır. Güneşlenmeden 20 dakika önce süreceğiniz güneş kremi sizi gün boyunca korur. En az 30 faktörlü olması ve mümkünse suya dayanıklı güneşten koruyucular tercih edilmelidir. Her 3 saatte bir yeniden güneş kremi sürülebilir.

Cildi güneşten nasıl koruruz?

Cildi güneşten korumak için koruyucu ürünlerini çıkmadan 20 dakika önce sürün. Ter ve su girmeyle birlikte etkisini kaybeden ürünü belirli aralıklarla yenileyin. Güneşin dik açıyla geldiği saatlerde güneşlenmeyin veya dışarı çıkmayın.

Güneşten ne korur?

Geniş kenarlı, hava delikleri olan bir şapka takın, güneş ışınlarını kesen güneş gözlüğü kullanın, güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde güneşlenmeyin ya da denize girmeyin, sokağa çıkarken cilt tipinize uygun güneş koruyucu ürünler tercih edin.

Güneşten yanmamak için ne yapmalıyız doğal?

Güneşten yanmamak için cildinize havuç veya havuç tohumu yağı sürün. Bol bol domates tüketin, cildinize domates maskesi uygulayın. Yeşil çayı içerek ya da cildinize uygulayarak güneşin etkisini azaltın.

Güneşte esmer olmamak için ne yapmalı?

Güneşte esmer olmamak için SPF 50 üstü güneş koruyucuları tercih etmelisiniz. Özellikle öğle saatlerinde güneşten kaçınmalı, cildiniz kuruysa nemlendirici etkisi olan kremler tercih etmeli, sprey formunda ürünler kullanmalısınız. Güneş kreminizi de her 3 saatte bir yenilemelisiniz.

Güneşte kararmak için ne yapmalı?

Güneşte kararmak için kreminizi bol bol sürün, doğru saatlerde güneşlenin, parfüm veya deodorant sıkmayın, güneşlenmeyi abartmayın, gözlerinizi ve başınızı güneş ışınlarından koruyun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.