Yazın Acı Tarafı Güneş Yanıklarına Karşı 10 Etkili Maske

Yaz tatiline herkes gitmek ister ancak güneş yanıkları tam bir kabustur. Biz de sizler için güneş yanıklarına iyi gelen maskeleri derledik...
Yazın Acı Tarafı Güneş Yanıklarına Karşı 10 Etkili Maske

Güneş Yanıklarına Karşı Etkili Maskeler

Koca bir iş yılının ardından keyif dolu bir yaz tatili bütün insanların değişmez arzusudur. Yaz tatilinde insanlar denizin, kumsalın ve güneşin tadını doyasıya çıkarırlar. Yalnız birçok insanın yaz tatili güneş yanıkları nedeniyle kabusa dönüşebilmektedir. Önlem alınmadığında yaz aylarının yakıcı sıcakları yüzünüze zarar verip kötü bir görüntü oluşturabiliyor. Peki, güneş yanıklarını geçirmek için neler yapmalısınız?

İşte, güneşten zarar gören kişilerin basit bir şekilde yapabilecekleri ve etkili sonuçlar veren doğal maskeler;

1. Salatalık Maskesi

Güneş Yanığı Maskesi

Bu maske daha çok sıvı kaybına uğramış kuru ciltler için uygulanmalıdır. Birer kaşık yoğurt ve yulaf unu, yarım tatlı kaşığı bal ve bir rendelenmiş salatanın karışımıyla elde edilir. Uygulanışı ise, yüze hayli dolgun biçimde sürülür ve yarım saat sonra durulanarak yapılır.

2. Bal Maskesi

Güneş Yanığı Maskesi

Bu maske güneş yanığına maruz kalan tüm yüz tiplerine uygulanabilir. Balın haki olması önemlidir. Yüzünüze sürdüğünüz balı 5-10 dakika sonra sırasıyla önce ılık ardından soğuk suyla durulayın.

3. Yoğurt Maskesi

Güneş Yanığı Maskesi

Bir kase yoğurdu yüzünüze özenle sürün. 5-10 dakika sonra da durulayın. Yoğurt içerisindeki maddeler güneş yanıklarını kontrol altına almada son derece etkilidir.

4. Muz Maskesi

Güneş Yanığı Maskesi

Muzu ezerek yarı akışkan hale getirin. Hafifçe yüzünüze sürün. Yaklaşık 10 dakika sonra durulayın. Yüzünüzdeki pürüzsüzlüğü ve canlılığı hissedeceksiniz.

5. Avokado Maskesi

Güneş Yanığı Maskesi

İkiye bölünmüş avokadonun bir yarısının ezin. Biraz bal ekleyerek yüzünüze uygulayın. Gözlerinizin üstüne de birer dilim salatalık yerleştirin. 10-15 dakika sonra bol su ile durulayın.

6. Yulaf Unu Maskesi

Güneş Yanığı Maskesi

Bu maske yağlı ciltler için uygulanmalıdır. 2 kaşık yulaf unu, yarım tatlı kaşığı soda ve su ekleyin. Karışımı yüzünüze oval hareketlerle uygulayın. Yaklaşık 10 dakika geçince durulayın.

7. Limon Suyu Maskesi

Güneş Yanığı Maskesi

Yarım limonun suyunu sıkın ve bir adet yumurtanın akıyla harmanlayın. Yüzünüze şeffaf bir biçimde sürün. Gece boyunca yüzünüzde kalmalıdır. Kuruduğunda ise sert bir hale gelecek. Sonra suyla durulayın. Bu maske istenmeyen siyah noktaları da yok etme özelliğine sahip.

8. Maydanoz Maskesi

Güneş Yanığı Maskesi

Yarım demet maydanozu blendırda parçalayın. İçerisine 1 çorba kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyin. Maskeyi iyice karıştırdıktan sonra yanık olan bölgelere uygulayın. Karışımı 40 dakika beklettikten sonra ılık suyla temizleyin.

9. Patates Maskesi

Güneş Yanığı Maskesi

3 adet orta boy patatesi rendeleyin ve süzün. 3-4 damla limon suyu ve yarım çay kaşığı bal ekleyerek karıştın. Karışımı cildinize uygulayın ve 20 dakika bekleyin, bol suyla durulayın. Bu maskeyi haftada bir uygulayabilirsiniz.

10. Karbonat Maskesi

Güneş Yanığı Maskesi

Karbonat cildinizi arındırır, akne oluşumunu önler ve beyazlatıcı etkisi vardır. Karbonatın renk açma etkisi vardır. Bu yüzden cilt lekeleri üzerinde oldukça etkilidir. 1 yemek kaşığı yoğurda 1 çay kaşığı karbonat ekleyin. Karışımı lekelerin üzerine sürün ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra bol suyla durulayın. Haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Güneş Yanığı Nedir ve Nasıl Geçer?Güneş Sonrası Bakım
Evde Cilt Bakımı İçin 10 Doğal ve Pratik Çözüm Önerisi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum