Güneş Şensoy Kimdir

Muhteşem Yüzyıl: Kösem isimli dizide Mahpeyker Kösem Sultan karakterinin çocukluk dönemini canlandıran genç oyuncu, 22 Kasım 2001'de İstanbul'da dünyaya geldi.
Güneş Şensoy Kimdir

Güneş Şensoy Biyografisi

İstanbul'da dünyaya gelen Güneş Şensoy, küçük yaşında sergilediği oyunculuk performansı ile dikkat çeken isimler arasında yer almaya başladı. Okul eğitimlerinin yanı sıra oyunuculuk üzerine de eğitimler almaktadır. Aynı zamanda dans üzerine de eğitimler alan Güneş Şensoy, Hülya Avşar'ın olgunluk dönemini üstlendiği Mahpeyker Kösem Sultan karakterini canlandırmaktadır. Kamera karşısına ilk kez Muhteşem Yüzyıl: Kösem isimli dizide yer aldı. Dizi, Osmanlı'nın en haraketli dönemlerinden birine damgasını vuran Kösem Sultan'ın yaşadıklarını ve o dönemde yaşanılanları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Hülya Avşar, Beren Saat, Ekin Koç, Mete Horozoğlu, Ferit Kaya gibi pek çok başarılı oyuncu yer aldı. 

 

guness.jpg

 

2015'te Mustang isimli filmde Lale karakterini canlandırdı. Sinema severlerin büyük bir merakla beklediği film, babaannelerinin yanında yaşayan 5 yetim kızın maruz kaldığı toplum baskısını anlatıyor. Filmin başrollerinde Elit İşcan, Doğa Zeynep Doğuşlu, İlayda Akdoğan, Güneş Şensoy, Tuba Sunguroğlu, Nihal Koldaş ve Ayberk Pekcan yer aldı. 

mustang.jpg

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • 2015-Muhteşem Yüzyıl: Kösem
  • 2015-Mustang

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.