Güneş Işığı Almayan Saçlara Bakım Nasıl Yapılmalı?

Saçlarınız yeteri kadar güneş alamıyorsa ve bir sürü sorun oluşuyorsa doğru yerdesiniz. Yazımızda bu sorunlarınızı çözecek bakım yöntemlerini anlattık.
Güneş Işığı Almayan Saçlara Bakım Nasıl Yapılmalı?

Gün Işığı Almayan Saçlara Bakım Önerileri

Kapalı alanlarda daha fazla vakit geçiren veya tesettürlü kadınların saçlarına gerekli güneş ışığını almaları gerekir. Her ne kadar gün içerisinde evde bir miktar da olsa güneş ışığı alınması sağlansa da bu tek başına yeterli değildir. Kapalı kadınlar, saçlarına daha fazla bakım yapmak zorundalar. Çünkü güneş ışığı almayan saçlar, alan saçlara göre daha erken dönemde canlılığını kaybedebiliyor. Peki, güneş ışığı almayan saçlara bakım nasıl yapılmalı? Güneş görmeyen saç dökülür mü? Bu gibi sorularınızın cevabını içeriğimizde bulabilirsiniz.

1. Doğru Kürleri Kullanın

güneş görmeyen saçlar için bakım

Güneş ışığı almayan saçlarda oluşan problemlerden biri de cansızlaşma ve matlaşma sorunudur. Bu sorunun önüne geçmek için bazı kürler kullanılabilir. Doğru şekilde kullanılan kürler sayesinde saçların doğal canlılığını yeniden kazanması sağlanabilir.

2. Kaliteli Eşarpları Tercih Edin

güneş görmeyen saçlar için bakım

Uzun süre güneş ışığı almayan saçlar hava da almadığı için matlaşmaya, cansızlaşmaya başlar. Bunun önüne geçebilmenin en güzel yolu, kapalı kadınların kaliteli eşarp ve bone seçmeleridir. Ancak bu şekilde saçlarının yeteri kadar hava alması ve güneş ışığından faydalanması sağlanabilir.

3. Kapalı Ortamlardan Uzak Durun

güneş görmeyen saçlar için bakım

Kapalı ve güneş görmeyen ortamlarda kalan kadınların da saçlarında bir takım problemler meydana gelmektedir. Her ne kadar UV ışıklarına fazla maruz kalan saçlarda problemler çıksa da aynı şekilde güneş ışığı görmeyen saçlarda da aynı sorunların benzerleri meydana gelmektedir. Bunun için kapalı ortamda uzun süre kalınmaması gerekir.

4. Saçlarınızı Taramaya Özen Gösterin

güneş görmeyen saçlar için bakım

Geleneksel bir alışkanlık veya saç bakımının en önemli noktalarından biri de saçların taranmasıdır. Ama bu tarama şekil vermek için kullanılan saç şekillendiricilerle olmamalıdır. Klasik olarak her gece yatmadan önce saçların tarak ile taranması gerekir. Bu işlemin sürekli tekrarlanması sayesinde saçların nefes alması sağlanır. Böylelikle matlaşma ve cansızlaşma gibi sorunların önüne geçilebilir.

5. Saç Bakım Uzmanlarına Danışın

güneş görmeyen saçlar için bakım

Güneş görmeyen saçlarda belli aralıklarda farklı sorunlar da yaşanabilmektedir. En doğru bilgileri almak ve doğru çözüme ulaşmak için saç bakım uzmanından yardım almak daha iyi sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

6. Beslenmenize Dikkat Edin

güneş görmeyen saçlar için bakım

Saçın ihtiyaç duyduğu vitaminleri ve mineralleri içeren besinleri tüketmek son derece yararlıdır. Saç daha iyi beslenir, güçlü uzar, saç telleri kopmaz. Beslenen saç, hacimli ve dolgun gözükür. Kolay şekil alınabilir bir hale gelir, yumuşacık olur, kepeklenme gibi sorunlarla uğraşmanıza gerek kalmaz. Ayrıca saç derisi de beslenir, saç tellerini nemlendirir kaşıntı, tahriş, yara sorunlar ortaya çıkmaz.

7. Saç Bakım Kremlerini Kullanın

güneş görmeyen saçlar için bakım

Saç bakım kremi kullanmak gün ışığı almayan saçlara oldukça iyi gelmektedir. Saç bakım kremleri, saçın nemlenmesine, yumuşamasına, parlaklığının artmasına ve hacimli gözükmesine yardımcı olur. Duştan önce veya duştan sonra kullanılabilir. Islak veya nemli saça sürülmesi önerilir.

8. Şampuan Seçimine Dikkat Edin

güneş görmeyen saçlar için bakım

Gün ışığı almayan saçlarınız için şampuan tercihine dikkat edilmelidir. Şampuan seçerken hangi sorunu yaşıyorsanız ona iyi gelecek şampuanlara bakmalısınız. Örneğin saç dökülme probleminiz varsa saç dökülmesine iyi gelecek bir şampuan tercih etmelisiniz. Şampuanı iyi seçmemek saçların bakımsız kalmasına neden olabilir.

9. Saç Maskelerini Deneyin

güneş görmeyen saçlar için bakım

Saç maskeleri gün ışığı almayan saçlar için en iyi bakım yöntemlerinden birisidir. Saça yararlı olan besinlerden üretilmiş olan saç maskeleri haftada 3 kez kullanılabilir. İsteğe bağlı olarak yağlarla da karıştırılarak kullanılırsa saçların bakımı daha iyi sağlanmış olur. Dökülme, kırılma, yıpranma, soluk gözükme gibi sorunlar ortadan kalkar.

10. Özel Kürler Kullanın

Saç bakımı sadece yıkamakla, taramakla veya boyamakla yapılabilen bir işlem değildir. Her ne kadar saç bakım ürünlerinde doğru seçim yapsanız da bazı kürlerden faydalanmanız saçlarınızın daha sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır. Uygulayabileceğiniz bazı kürler ve kullanabileceğiniz bazı besin yağları da bulunmaktadır. İşte o kürler.

Badem Yağı

güneş görmeyen saçlar için bakım

Badem, insanların haftada en az 1-2 kere tüketmeleri gereken bir besindir. Vücut direncini kuvvetlendirme özelliğinin yanı sıra saçlara da çok iyi gelmektedir. Besleyicilik özelliğine sahip olduğu için badem yağı kullanmak saçlarınızın doğal haline gelmesine yardımcı olacaktır. Banyo yaparken saçlarınıza masaj yaparak uyguladıktan sonra durulamanız ve bu işlemi her banyoda tekrarlamanız, güneş ışığı almayan saçlarınızın gerekli besin takviyesini almasına yardımcı olacaktır.

İlginizi Çekebilir
Badem Yağının Saça Faydaları

Hindistan Cevizi Yağı

güneş görmeyen saçlar için bakım

Saçlarda dökülme, kırılma, matlaşma ve cansızlaşma sorunlarına neden olan en büyük etkenlerden biri de uzun süre saçların güneş ışığı almamasıdır. Bazen çalışılan ortamın güneş görmemesi, bazen başörtüsünün uzun süre başta kalması gibi durumlardan dolayı saçlarda dökülmeler meydana gelebilir. Bu sorunun önüne geçmek için kullanılabilecek bir diğer bakım ürünü de Hindistan cevizi yağıdır. Hindistan cevizi yağı içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde güneşin saçlarınıza kattığı besinleri sağlıyor. Bu sayede güneş görmeyen saçlarınız daha az yıpranma ve kırılma yaşıyor.

İlginizi Çekebilir
Hindistan Cevizi Yağı Saça Faydaları

Zeytinyağı

güneş görmeyen saçlar için bakım

Yıpranmış, matlaşmış ve cansız saçlar için en iyi önerilerden biri de zeytinyağıdır. Farklı şekilde yapılabilen zeytinyağı maskesi veya doğrudan birkaç damla zeytinyağını banyo esnasında saçlarınıza uygulayarak gerekli vitamin desteğini sağlayabilirsiniz. Bu sayede saçlarınız daha sağlıklı ve canlı olur.

İlginizi Çekebilir
Zeytinyağının Saç Bakım Faydaları

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç SerumuSaç Maskesi

Güneş Görmeyen Saçlar İçin Şampuan Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Saç Bakım SetiSaçları Yeniler10/9.9
2Bioz Cafein Destekli ŞampuanGüçlü Formül10/10
3Zigavus Güneş Görmeyen Saçlar İçin ŞampuanParlaklık Katar10/9.6
4Panplus Gold ŞampuanBesler10/9.5
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç Bakım
Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Güneş Görmeyen Saçlar İçin Şampuan Önerisi

Şampuan, saç bakımında en etkili malzemelerden biridir. Ancak şampuan seçimi yaparken dikkatli olmanız gerekir. Çünkü her şampuan her saç tipine uygun değildir. Saçlarınız güneş ışığı almıyorsa, şampuan satın alırken “güneş görmeyen saçlar için” ibareli olan şampuanları tercih etmeniz gerekir. Saç derinizin ve saçlarınızın ihtiyaç duyduğu güneş ışığını bu tür ürünler sayesinde giderebilirsiniz. Peki güneş görmeyen saçlar için en iyi şampuanlar hangileridir? İşte güneş görmeyen saçlar için şampuan önerisi.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

güneş görmeyen saçlar için şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Güneş görmeyen saçlar için en iyi şampuanlar listemize Diamond Hair markasının saç bakım setiyle başlıyoruz. 12 farklı bitkinin özünü içeren formülü sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu tüm besinleri karşılayan şampuan, bu sayede güneşin saçlarınıza sağladığı desteği verebiliyor. Yoğun keratin içermesi sebebiyle saçın yıpranmış ve kırılmış bölgelerini onaran bakım seti aynı zamanda saçın nem dengesini de sağlıyor. Bu sayede saçlarınız hem daha yumuşak hem de daha parlak bir hal alır.

2. Bioz Cafein Destekli Şampuan

güneş görmeyen saçlar için şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Bioz
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Kapalı ve güneş görmeyen saçlar için özel formüle edilmiş içeriği sayesinde saçlarınızı dış etkenlerden koruyan şampuan, ilk kullanımdan itibaren etki etmesiyle biliniyor. İçeriğindeki deniz yosunu ekstresi sayesinde hava almayan saçların ihtiyaç duyduğu besini karşılayan ürün aynı zamanda hafiflik ve ferahlık sağlıyor. Kırılan ve yıpranan saçların güçlenmesine de yardımcı olan şampuan, kısa süre kullanımlarda bile saçların daha parlak bir görünüm almasını sağlıyor. Bu sayede saçlarınızın eski ışıltısını kısa sürede geri kazanırsınız.

3. Zigavus Güneş Görmeyen Saçlar İçin Şampuan

güneş görmeyen saçlar için şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Zigavuz
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Güneş görmeyen saçlar için şampuan önerisini verdiğimiz listemize Zigavus markasının şampuanıyla devam ediyoruz. Kapalı kalma nedeniyle saçlarda oluşan ağırlığı alarak yerine hafiflik ve ferahlık bırakan ürün, içeriğindeki 17 bitki özü sayesinde saç dökülmesinin önlenmesine yardımcı oluyor. Vitamin ve mineral dolu içeriği sayesinde kepek oluşumunu da engelleyen şampuan aynı zamanda formülündeki yoğun keratin sayesinde saçlara onarıcı bakım yapıyor. Böylelikle saçlarınız daha önce olmadığı kadar yumuşak, parlak ve canlı olur.

4. Panplus Gold Şampuan

güneş görmeyen saçlar için şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Panplus
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Panpus markasının Gold şampuanıyla bitiriyoruz. Gerekli besinleri alamamaktan dolayı incelen, zayıflayan ve dökülen saçlar için özel olarak geliştirilen şampuan, ilk kullanımdan itibaren saçların ihtiyaç duyduğu bakımı yapıyor. Yoğun besin değerine sahip içeriği sayesinde saçların daha canlı ve parlak görünmesine olanak sağlayan ürün aynı zamanda saç tellerini dipten uca kadar temizliyor. Bu sayede saçlarınız daha hafifler ve ferah bir hal alır.

Güneş görmeyen saçlar için en iyi ürünler hangisi?

Güneş görmeyen saçlar için listemizde yer alan; Diamond hair saç serumu, Panplus gold şampuan, Zigavus Güneş Görmeyen Saçlar İçin Şampuan, Bioz Cafein Destekli Şampuan ürünlerine göz atabilirsiniz.

Güneş görmeyen saçlar dökülür mü?

Yeterince güneş ışığı görmeyen saçlar zaman içerisinde cansızlaşır ve zayıflar. Dikkat etmeniz gerekmektedir. Saç derisinin rutubetlenmesine, kırılmasına ve yıpranmasına neden olur. Rutubet, kaşıntıya, saç dökülmesine ve kepeğe sebep olur.

Güneş saç için iyi bir şey mi?

Güneş ışınlarına fazla maruz kalınmadığı sürece yararlıdır. Fazla maruz kalındığında ise saç, bakımsız, sağlıksız gözükür, kurumaya ve dökülmeye başlar. Saçları günde 1 veya 2 saat güneşte tutmak iyidir.

Güneş ışığı saça zarar verir mi?

Güneşte çok fazla kalmadığınız sürece zarar vermez. Eğer güneş ışınına çok fazla maruz kalırsanız saçlarınızın parlaklığı gider, kendi yağını kaybedeceği için dökülür, uzaması yavaşlar, saç telleri güçsüzleşir, sert bir hal alır.

Hava almayan saça ne olur?

Özellikle baş örtülü insanların sorduğu soruya cevap verelim. Saç gün boyunca kapalı durursa saç derisi kurumaya ve terlemeye başlar. Bu da kepeklenmeye, tahrişe, matlaşmaya, saç dökülmesine yol açabilir. Günün akşamında saçlara hava aldırılmalıdır.

Güneş ışığı saç rengini açar mı?

Güneş ışınları saçta bulunan hücreleri öldürür. Hücrelerle birlikte ölen melaninin yenilenmesi tamamlanana kadar saç açık renk alır. Bu yenilenme işlemi yavaş olur fakat saçın rengi zamanla açılır.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.