Güneri Civaoğlu Kimdir

Avukat, gazeteci ve televizyoncu Güneri Cıvaoğlu, 30 Temmuz 1939 tarihinde Ankara'da doğdu.
Güneri Civaoğlu Kimdir

Güneri Civaoğlu Biyografisi

Güneri Civaoğlu, klasik eğitimini tamamladıktan sonra yükseköğrenimini tamamlamak için Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne gitti. Eğitim alanında çok başarılı olamadı ve üniversiteyi 8 senede bitirebildi.

 

Gazetecilik Yılları

Üniversiteden mezun olduktan sonra kendi alanında işler yapsa da bir yanda da gazetecilik mesleğine ilgi duydu. Gazetecilik mesleğinde ilk tecrübesini 1961 yılında Yeni Tanin Gazetesi’nde başladı. Bunun yanı sıra eğitim hayatına devam eden Civaoğlu, doktora yapmak için Strasbourg Üniversitesi'nde iktisat Bölümü’ne gitti ancak okulu yarıda bıraktı.

Gazetenin yanı sıra dergi alanında da çalışan Civaoğlu, Derya Dergisi'nin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. O dönemlerde yeni kurulan TRT bünyesine katıldı ve sabah haberlerinin sunulmasında kendisine bir ekip oluşturdu.

güneri civaoğlu televizyon sunucusu

TRT’den ayrıldıktan sonra Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirilen Güneri Civaoğlu sonra Güneş Gazetesi'ni kurmuş, ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni olmuştur.

1986 yılında Sabah Gazetesi’nde çalışmaya başladı ve 10 yıl kadar bir süre bu gazetede siyasi alanda köşe yazarlığı yaptı. Gazetecilik yaptığı sırada 1991 yılında Show TV kuruldu ve kanalın ilk Genel Yayın Müdürü oldu.

1996 yılında Milliyet Gazetesine geçiş yaptı. Uzun süre Kanal D ekranlarında siyasi programlar yaparken, 2004 yılında Şeffaf Oda adında bir program yaptı.

2012 yılına kadar Kanal D ekranlarında kaldı ve 2012 yılında FOX TV’ye geçiş yaptı. 2016 yılı itibarıyla köşe yazarlığına da Milliyet Gazetesi’nde devam etmektedir.

Güneri Civaoğlu, 1969 yılında Canan hanım ile evlendi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.