Günay Güvenç Kimdir

Günay Güvenç, 25 Temmuz 1991’de Almanya’nın Neu Ulm kentinden dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Türkiye A2 Milli Takımı’nda kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Günay Güvenç Kimdir

Günay Güvenç’in Kulüp Kariyeri

Günay Güvenç, futbol kariyerine ilk olarak Almanya’nın SSV Ulm 1846 adlı yerel takımında başladı ve 8 sene boyunca burada gelişimini bağladı. 2009 yılında Stuttgarter Kickers'ın altyapı takımına transfer oldu. 3 sezon da burada alt yapı takımlarında yer aldıktan sonra 2012 yılında kalede gösterdiği etkili performans sebebiyle A takıma yükseltildi.

2011-12 sezonunda takımın ikinci kaleciliğine yükselen Güvenç, ligin 20. haftasından itibaren birinci kaleciliğe yükseldi. Her geçen gün üstüne biraz daha koyarak ilerleyen Günay, sezon sonunda Kickers ile Güney ligi birincisi olarak 3. Liga'ya yükseldi.

Güvenç, 2012-13 sezonunun ilk bölümünde bileğindeki kırık nedeniyle forma giyemedi. Sezon boyunca 12 karşılaşmada forma giyerken kalesinde 17 gol gördü. 12 karşılaşmanın 3′ünde ise kalesini gole kapadı.

günay güvenç beşiktaş

2013 yılında Türkiye’ye gelerek Beşiktaş ile görüşmelere başlayan Günay, 200 Bin Euro’ya transfer oldu. 2013-2014 sezonunun arasında Adanaspor’a kendisini geliştirmesi için kiralık gönderildi. 2014-2015 sezon başında Beşiktaş JK tarafından Mersin İdmanyurdu Kulübü'ne kiralandığı açıklandı.

Teknik direktör Rıza Çalımbay tarafından beğenilmeyince Beşiktaş'a geri dönmek zorunda kaldı. 2014-2015 sezonunda Beşiktaş’ta ilk iki kalecinin sakatlanması sebebiyle son haftalara doğru A takımda kalede mücadele verdi. Bekleneni bir türlü veremeyen Günay, uzun süre yedek kaleci pozisyonunda kaldı.

2016 yılında ise Göztepe'ye transfer oldu.

Günay Güvenç’in Milli Takım Kariyeri

Günay Güvenç, milli formayı kariyerinde ilk kez 2013 yılında Türkiye A2 takımında giydi ve kariyeri boyunca sadece burada mücadele verip 4 kez maçlarda sahne aldı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.