Gümüşhane' de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Doğu Karadeniz Bölgesi illerinden Gümüşhane' de bulunan antik kenti gezebilir, yaylalarda keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Gümüşhane' de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Santa Harabeleri

Santa Harabeleri, Dumanlı köyünde bulunmaktadır. Osmanlı döneminde madenci köyü olarak bilinen kent, günümüzde ise Santa Harabeleri olarak bilinmektedir. Santa Harabeleri, geçmişte Rum çeteler tarafından sığınak olarak kullanımıştır. Santa havzası tarih boyunca maden bakımından önemli bir yere sahiptir. Madenlerden çıkan gümüş ve demir sanat dalı haline gelmiştir. Santa Harabeleri, tarihte ticaret açısından önemli bir merkez olmuştur. 

 

gumushanede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-006.jpg

 

Kürtün

Kürtün, tarihte önemli bir yere sahiptir. Anadolu Türkmen tarihinin önemli merkezileri arasındadır. Türkmenler, Kürtün'e gelmiş ve buraya yerleşmişlerdir. Sonrasında ise  hayvancılık ve tarıma ihtiyaç duydukları için aşağılara doğru göç etmişlerdir.

 

gumushanede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

 

Kromni Vadisi

Kromni Vadisi, tarihte büyük önem taşımaktadır. Geçmişte önemli yerleşim yerlerinden biri olan Kromni Vadisi, aynı zamanda önemli ticaret yolu üzerinde bulunmaktadır. 2 manastır, 33 şapel ve 34 kilise bulunan vadi meraklı ziyaretçilerin ortak noktasıdır.

 

gumushanede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

 

Kazıkbeyli Yaylası

Kazıkbeyli Yaylası, söğütlü köyünde bulunmaktadır. Kazıkbeyli Yaylası, doğa güzelliklerindendir. Serin ve temiz havası dinlenmek için ideal bir yer olmasını sağlıyor. İnsanlar burada keyifli zaman geçiriyor.

 

gumushanede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

 

Karaca Mağarası

Karaca Mağarası, Torul ilçesinde bulunmaktadır. Mağara içinde 6 salon vardır. Bu salonları birbirine bağlayan duvarlar damlataş ile oluşmaktadır. Mağara içinde damlataşlar, sarkıtlar, dikitler ve kalsit kristalleri, sütunlar ve bayraklar vardır. Aynı zamanda mağara gülleri ve damlataş havuzu da bulunmaktadır.

 

gumushanede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

 

Zigana

Zigana görülmesi gereken yerler arasındadır. Zigana’ da kayak merkezi de bulunmaktadır. Kayak sporu severler, kayak yapmak için bu merkeze gidebilir ve keyifli vakit geçirebilir.

 

gumushanede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Artabel Gölleri Tabiat Parkı

Artabel Gölleri ve Tabiat Parkı, Torul ilçesinde bulunmaktadır. Bu alan 1998 yılında tabiat parkı olarak kabul edilmiştir. Doğal güzelliğe sahip olan Artabel Gölleri ve Tabiat Parkı'nda, 18 tane buzul krater bulunmaktadır. Ayrıca, kuş ve hayvan türleri de vardır. 

 

gumushanede-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.