Gültekin Gencer Kimdir

Gültekin Gencer, 19 Temmuz 1963’de Antalya’da dünyaya gelen iş adamı ve spor yöneticisidir. Evli ve bir çocuk babasıdır.
Gültekin Gencer Kimdir

Gültekin Gencer’in Hayatı

Gültekin Gencer, 1963 yılında Antalya’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini doğdu kent ola Antalya’da tamamladı. Eğitim aldığı dönemlerde sporla ilgilendi ve belir bir süre yelken sporunda Antalya şampiyonluğu yaşadı. 1977 yılında Türkiye 3.sü olarak Antalya’ya ilk ulusal düzeyde başarı getirdi. Eğitim hayatı bittikten sonra babası ve abisinin teşvikiyle ticarete atıldı. 1990 yılında Akdeniz’in ilk mağazalar zinciri olan Genpa Alışveriş Merkezleri’nin ilk şubesini açtı. 1994 yılında Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi seçildi ve 1998-99 yılları arasında geçici Muratpaşa Belediye Başkanlığı yaptı.

Gültekin Gencer’in Spor Yöneticiliği

gultekin gencer antalyaspor başkanı

Spor yöneticiliğine ise ilk olarak 1997 yılında Türkiye Futbol Federasyonu’nda başladı. 1993-2009 yılları arasında Fethiyespor ve Antalyaspor kulüplerinde başkanlık ve yöneticilik yaptı. Kariye boyunca amatör takımlarla beraber 8 kez şampiyonluk yaşadı. 2013 yılında Antalyaspor başkanlığı görevine seçildi. Samuel Eto’o ve Ronaldinho transferlerini tamamladı. 2015 yılı itibarıyla görevinde devam etmektedir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.