Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir? Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları ve Eşi Kimdir?

Yazdığı kitaplarını dizi olarak ekranlara taşıyan Gülseren Budayıcıoğlu, fazlasıyla ilgi toplamayı başardı. İşte Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir? Dr Gülseren Budayıcıoğlu kitapları ve Eşi Kim? gibi sorularının yanıtı.
Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir? Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları ve Eşi Kimdir?

Şu anda Türkiye’nin severek izlediği birçok diziye ilham kaynağı olan Gülseren Budayıcıoğlu hakkında sizler için detaylı araştırma yaptık. Bu yazımızda Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun tüm bilgilerini bulabilirsiniz. İşte Dr. Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir? ve Gülseren Budayıcıoğlu kitapları ve Eşi Kim?


Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir?

Gülseren Budayıcıoğlu Kimdir?

1947 yılında Ankara’da dünyaya gelen Gülseren Budayıcıoğlu, ailenin ilk çocuğudur. 2 kardeşi bulunan Budayıcıoğlu, babasının yakışıklı, sevecen ve otoriter olduğunu yazmıştır. Annesinin de oldukça fedakar olduğunu belirtse de babasından daha çok otoriter bir kişiliğe sahip olduğunu vurgulamıştır.

Ortaokul ve lise zamanlarını TED Ankara Koleji’nde geçirdi ve daha sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. Bölümünü okuduğu sırada TRT’nin spikerlik sınavına katıldı ve kazandı. 1965 yılında başladığı spikerlik kariyerini 1972’de okulundan mezun olduktan sonra bitirdi. Aradan 1 ay geçtikten sonra üniversitede asistanlık yapmaya başladı. Spikerlik ve doktorluk işlerini aynı anda yapmak isteyen Gülseren Budayıcıoğlu, o dönem bu durumdan dolayı fazlasıyla tepki aldı. Kendisini TRT’den kopararak doktor oldu.

Hacettepe’de okuluyla toplam 10 yıl kalan Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, eşi Aydın’la o zamanlar yakın arkadaştı. Öğretim görevlisi olarak başladığı Hacettepe’nin ilk zamanlarında Aydın Budayıcıoğlu, evlendi. Tam 34 yıl birlikte oldular ve Hasan ve Yağmur adında 2 çocukları dünyaya geldi. Hızla geçen zamanın farkına varamayan Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, 2000 senesinde torun sahibi oldu.

“Madalyonun İçi” adını verdiği ilk kitabını 2004 yılında bastırdı. 1 sene sonrada Madalyon Psikiyatri Merkezini açtı. Gülseren Budayıcıoğlu’nun eşi 2006’da hastalandı, 2007’de ise Aydın Budayıcıoğlu hayatını kaybetti. Eş kaybının acısıyla zor zamanlar geçiren Gülseren Budayıcıoğlu, 1 sene sonra “Günahın Üç Rengi” isimli kitabını çıkardı. Eşinin üzüntüsünü yazarak kafasından atmaya çalıştı ve 2011’de “Hayata Dön” kitabını her zaman gittiği yayın evinden çıkarttı.


Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları

Gülseren Budayıcıoğlu Kitapları

  • Camdaki Kız (2019)
  • Kral Kaybederse (2015)
  • Hayata Dön (2011)
  • Günahın Üç Rengi, Madalyonun Öteki Yüzü (2008)
  • Madalyonun İçi, Bir Psikiyatrın Not Defterinden (2004)

Gülseren Budayıcıoğlu Eşi Kimdir?

Gülseren Budayıcıoğlu Eşi Kimdir?

Okul yıllarında çok yakın arkadaşı olan Aydın Budayıcıoğlu ile evlenmiştir. Bu çift 34 yıl birlikte olup Hasan ve Yağmur adında 2 çocukları olmuştur. 2006 yılında hastalanan Aydın Budayıcıoğlu, 2007 senesinde hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.