Gülşen Bubikoğlu Kimdir

Gırgıriye filmlerinin Gülliye’si olarak herkesin hafızasına kazınan Gülşen Bubikoğlu, 5 Aralık 1954’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Gülşen Bubikoğlu Kimdir

Gülşen Bubikoğlu Biyografisi

Lise eğitiminden sonra katıldığı aktrist yarışmasının gözdelerinden biri olan Gülşen Bubikoğlu, bazı nedenlerden dolayı birinciliği Necla Nazır’a kaptırdı fakat bu durum Yeşilçam’ın parlayan yıldızı olmasını engellemedi. Yarışmadan hemen sonra Türker İnanoğlu, Yaban isimli filmde oynamasını istedi. Bubikoğlu, çok az kişinin katıldığı bir törenler Türker İnanoğlu ile hayatını birleştirdi. Daha sonra bu evlilikten 2 çocuğu dünyaya geldi.

İlk filmi Yaban’da genç, güzel ve zengin Alev isimli karakteri canlandırdı. Film, tesadüfler eseri birbirlerinin bulan birbirinden farklı iki gencin yaşadıklarını anlatan filmin başrollerinde ise Kadir İnanır ve Gülşen Bubikoğlu yer aldı. 1974’de ise Yüz Lira ile Evlenilmez isimli filmde Gülşen karakterini canlandırdı. Film, zengin sandıkları iki kız kardeşe aşık olan Bülent ve Ediz’in üst üste yaşadıkları şoku anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Gülşen Bubikoğlu, Ediz Hun, Bülent Kayabaş ve Ahu Tuğbay yer adı. Daha sonra ise Evcilik Oyunu isimli filmde Nazlı karakterini canlandırdı. Film, ailelerinin zoruyla evlenen Adnan ve Nazlı isimli iki gencin zamanla birbirlerine aşık olmasını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Gülşen Bubikoğlu ve Tarık Akan yer aldı.

gulsen-bubikoglu3.jpg

1980’li yıllara geldiğimizde ise Gırgıriye film serilerinden Gülliye karakterini canlandırdı. Film, güzeller güzeli kızını fakir Bayram'dan ayırıp zengin bir kocaya vermek isteyen Sebahat ve Gülliye’yi deliler gibi seven Bayram’ın ailesi arasında bitmek bilmeyen tartışma ve kavgaların olduğu bir mahalleyi anlatıyor. Yeşilçam’dan sonra dizi sektörüne de adım atan Bubikoğlu, Affet Bizi Hocam isimli dizide Zeynep karakterini canlandırdı. Dizi, bir liseye yeni atanan Zeynep adlı öğretmenin öğrencileri ile yaşadığı sıkıntıları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Gülşen Bubikoğlu, Tarık Tarcan, Taner Barlas ve Mesut Akusta yer aldı. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.