Gülse Birsel Kimdir

Avrupa Yakası isimli dizinin hem senaristi hem de başrol oyuncusu olan Gülse Birsel, 11 Mart 1971’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Gülse Birsel Kimdir

Gülse Birsel Biyografisi

Ekrana ilk kez GAG isimli programın sunuculuğu ile çıkan Gülse Birsel, Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi eğitimi aldı. Daha sonra Colombia Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Dergi editörlüğü, yayın yönetmenliği gibi çeşitli işlerde çalışan Birsel, gazetelerde köşe yazarlığı yapmıştır. Aynı zamanda  Gayet Ciddiyim, Hala Ciddiyim, Yolculuk Nereye Hemşerim?, Velev ki Ciddiyim isminde kitapları vardır. Birsel 1999’da Murat Birsel ile evlenmiştir. 

Pek çok markanın reklam yüzü olan Gülse Birsel, 2004’te yayınlanmaya başlayan Avrupa Yakası isimli dizinin çekimlerine başladı. İzleyiciler tarafından kısa sürede beğenilen ve en çok izlenenler arasına giren dizi, Nişantaşı’nda yaşayan bir grup insanın hayatını anlatmaktadır. Dizinin başrollerinde ise Gazanfer Özcan, Hümeyra, Gülse Birsel, Ata Demirer, Levent Üzümcü, Engin Günaydın gibi isimler yer alıyor. Dizi 6 sezon sonra sona erdi.  

Sinemaya ise ilk kez Hırsız Var isimli film ile adım attı. Başrollerinde Mehmet Ali Erbil, Haluk Bilginer, Gamze Özçelik ve Gülse Birsel’in yer aldığı film Türk işi bir polisiye filmi. Daha sonra 2009’da vizyona giren 7 Kocalı Hürmüz isimli filmde rol aldı. Birsel’in Safinaz karakterini canlnadırdığı film, aynı anda 7 kocası olan Hürmüz isimli kadının Doktor Hüsrev’e aşık olmasını ve diğer kocaların birbirlerinden haberdar olmalarını anlatıyor.Filmin başrollerinde ise Gülse Birsel, Nurgül Yeşilçay, Mehmet Ali Alabora ve Haluk Bilginer yer almaktadır. 

Gülse Birsel uzun süre ara verdiği televizyon ekranlarına 2012’de Yalan Dünya isimli dizi ile döndü. Dizi bu kez Cihangir’de geçiyor. Deniz İstanbul’da çekimleri yapılan bir diziye konuk oyuncu olmak için İzmir’den gelir. Daha sonra dizinin başrol oyuncusu olunca kendisine ev aramaya başlar kardeşiyle birlikte. Diziden arkadaşı Açılay da ev aradığı için ev arkadaşı olmaya karar verirler. Geleneklerine bağlı Şehmuz’un beyin evini beğenirler fakat Şehmuz Bey evini ailelere vermekten yanadır. Deniz, Açılay ve Bora ufak bi plan yapıp ev kiralarlar. Fakat bazı şeyler yolunda gitmiyordur... Başrollerinde Gülse Birsel, Altan Erkekli, Olgun Şimşek ve Hasibe Eren yer almaktadır. 

Rol Aldığı Dizi ve Filmler

  • 2012- Yalan Dünya
  • 2009- 7 Kocalı Hürmüz
  • 2004- Avrupa Yakası
  • 2004- Hırsız Var

Ödülleri

  • 2012- 39. Altın Kelebek Televizyon Ödülleri-En İyi Senaryo- Yalan Dünya

Kitapları

  • Memleketi Ben Kurtaracağım!
  • Gayet Ciddiyim
  • Hala Ciddiyim
  • Yolculuk Nereye Hemşerim
  • Velev ki Ciddiyim

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.