Güler Sabancı Kimdir

Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Güler Sabancı, 14 Ağustos 1955 tarihinde Adana'da dünyaya geldi.
Güler Sabancı Kimdir

Güler Sabancı Biyografisi

Güler Sabancı’nın annesi Yüksel, babası ise İhsan Sabancı’dır. Babasının ilk eşinden Ahmet Yakup, Nur ve ikinci eşinden de Murat, Sevgi ve Sevilay Sabancı isminde kardeşleri vardır. Rahmetli iş adamı Sakıp Sabancı ise amcasıdır.

Güler Sabancı, Ortaokul ve liseyi Ankara’da TED Ankara Koleji’nde okudu ve sonrasında ise İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

Eğitim hayatını bitirdikten sonra iş hayatına atılan Güler Sabancı, 1978 yılında Sabancı Holding’in şirketlerinden biri olan LASSA Lastik Sanayi A.Ş.’de kariyerine başladı. Bu işinin yanı sıra Sabancı Holding’in çeşitli alanlarında görevler aldı.

Uzun yıllar boyunca KORDSA Kordbezi Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2004 yılında vefat eden başarılı iş adamı ve aynı zamanda Güler Sabancı’nın amcası Sakıp Sabancı vefat etti. Bunun üzerinde holdingin başına Güler Sabancı geçti.

güler sabancı iş kadını

Güler Sabancı, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin ilk kadın Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Aynı zamanda 2004 yılında Financial Times tarafından ‘’Avrupa’nın 30 En Güçlü Kadını’’ arasında yer aldı.

2016 yılı itibarıyla Sabancı Holding Başkanlığı’nı yürüten Güler Sabancı, hayatı boyunca hiç evlenmemiştir.

 

Güler Sabancı’nın Üyesi Olduğu Kuruluşlar

  • TÜSİAD, Yönetim Kurulu Üyesi
  • Genç İşadamları Derneği, Üyesi
  • Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği, Üyesi
  • TÜRSAK Türkiye Sinema ve Audovisuel Kültür Vakfı, Üyesi

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.