Gülay Yedekci Arslan Kimdir

25. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili olan Gülay Yedekci Arslan, 1976 yılında İstanbul’da doğmuştur.
Gülay Yedekci Arslan Kimdir

Gülay Yedekci Arslan Biyografisi

Gülay Yedekci Arslan’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

1996 yılında Trakya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde lisans eğitimi aldıktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Yapı Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını yapmıştır. 2010 yılında ise İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Yapı Ana Bilim Dalı’nda doktara eğitimini tamamlamıştır.

Gülay Yedekci Arslan’ın Siyasi Hayatı

1993 yılından beri CHP’de aktif rol alan Arslan,  CHP Fatih Gençlik Kolları Başkanlığı yapmıştır. İl kongre delegesi olarak da görev alan Arslan,  2001 yılında CHP Parti içi Eğitim Programı’nın düzenleme sorumlusu olarak hizmet vermiştir. 2009-2014 yılları arasında Fatih Belediye Meclis Üyeliği yaparken İmar Komisyonu ve Kültür varlıklarını koruma komisyonunda görev aldı. Projeler üretimi amacıyla oluşturulan Genç Akademisyenler Hareketi’nin kurucu başkanlığını da yapmıştır.  

25. Dönem Genel Seçimlerinde de Cumhuriyet Halk Partisi’nden İstanbul Milletvekili seçilerek meclise giren Gülay Yedekci Arslan, 26. Dönem seçimlerinde meclise girememiştir.  

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.