Gülay Baltacı Kimdir

Akasya Durağı isimli dizide canlandırdığı Safiye karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Gülay Baltacı,6 Aralık 1963’te Sivas’ta dünyaya geldi.
Gülay Baltacı Kimdir

Gülay Baltacı Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda bale eğitimi aldı. Bale eğitimi aldığı dönemlerde Devlet Tiyatroları’nın çocuk oyunlarında yer aldı. Mezun olduktan sonra ise uzun süre Devekuşu Kabare’de yer aldı. Gülay Baltacı, kamera karşısına ilk kez Hastane isimli dizide canlandırdığı Müjgan karakteri ile geçti.

Gülay Baltacı, 2004’te Aliye isimli dizide Nebahat karakterini canlandırdı. Dizi, eşinden ayrılan ve çocuklarını yanına almak için savaş veren Aliye isimli bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Sanem Çelik, Nejat İşler, Halit Ergenç ve İlhan Şeşen yer aldı. Daha sonra ise Naciye’yi Kim Sevmez isimli dizide yer aldı. Dizi, kocasının ihanete ve ölümünden sonra köyünü terk edip İstanbul’a giden Naciye’nin, İstanbul’da yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Gerçek Sağlar, Alp Emre Kököz, Erdal Tosun, Edip Saner, Ayla Baki ve Serap Sağlar yer aldı. 

 

gulay-baltaci3.jpg

 

2007’de ise Arka Sıradakiler isimli dizide Sema karakterini canlandırdı. Dizi, yeni atandığı lisede öğrencilerine yardımcı olmaya çalışan ve onlara hayatı öğretmek için kolları sıvayan Kemal öğretmenin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerine ise Emin Bülent Yarar, Sinem Öztürk, Bülent Çetinaslan ve Barış Atay yer aldı. Daha sonra ise Akasya Durağı isimli dizide Safiye karakterini canlandırdı. Dizi,küçük bir taksi durağında yaşanan komik olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Zeki Alasya, Cezmi Baskın, Levent Ülgen, Onur Şan, Berk Oktay ve Melek Baykal yer aldı. 

2014’te ise Deliha isimli filmde Cemal Anne karakterini canlandırdı. Film, arkadaşlarıyla falcıya giden Zeliha isimli genç bir kızın yaşadıklarını komik bir şekilde anlatıyor. Senaristliği ve baş rolü üstlenen Gupse Özay’ın başrolü oynadığı ilk filmi olan Deliha’da, Derya Alabora, Cihan Ercan, Barış Arduç, Zeynep Çamcı ve Hülya Duyar yer aldı.   

Yer Aldığı Yapımlar

  • Roman Havası-2014
  • Deliha -2014
  • Bizim Okul - 2013
  • Akasya Durağı-2008
  • Arka Sıradakiler-2007
  • Ümit Milli -2006
  • Naciye'yi Kim Sevmez -2005
  • Büyük Buluşma -2004
  • Aliye -2004
  • Hastane -1993

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.