Greenland Filmi Hakkında İnceleme

2020 yılında yayınlanan dizi ve film içerikleri serimizde bu kez sizler için Chris Sparling’in kaleme aldığı Greenland adlı yapımı inceledik.
Greenland Filmi Hakkında İnceleme

Greenland Filmi Hakkında İnceleme

2020 filmlerinde izleyicilerin pekte beğenmediği bir yapım olan Greenland filminin oyuncularını, yapımcılarını, konusunu, izleyici yorumlarını ve hakkında bilinmesi gerekenleri NeOldu.com okurları için derledik. İşte Greenland hakkındaki detaylar.


1. STX Entertainment yapımı olan film 12 Haziran 2020’de yayınlanacakken COVID-19 salgını sebebiyle ertelenerek 29 Temmuz 2020’de yayınlandı. Filmin uzunluğu 2 saat olmakla beraber bir aksiyon gerilim filmi olan bu yapımı IMDB beğenmese bile sizlerin beğeneceğini düşünüyoruz.

Greenland


2. STXfilms’in kanalından 25 Haziran 2020’de yayınlanan film fragmanı 10.052.811 kişi tarafından izlendi. Atılan yorumların çoğu filmin klişelerden ibaret olduğu yönündeydi.

Greenland 1


3. Angel Has Fallen, Shot Caller ve Snitch filmlerinde de yönetmenlik yapmış olan Ric Roman Waugh’un yönetmen koltuğunda yer aldığı filmin yapımcıları ise Angel, Olympus, London Has Fallen serilerinde yer alan Gerard Butler, 2014 John Wick, TOWN, Titanların Savaşı adlı yapımlarda görev yapan Basil Iwanyk, Sebastien Raybaud ve Alan Siegel. Prodüksiyonun yazarı ise Chris Sparling’tir.

Greenland 2


4. 2020 yılında çıkmış olan yapımın oyuncu kadrosunun bir kısmı ise; Gerard Butler (John Garrity), Morena Baccarin (Allison Garrity), Roger Dale Floyd (Nathan Garrity), Scott Glenn (Dale), Randal Gonzalez (Bobby), Scott Poythress (Kenny), Claire Bronson (Debra Jones).

Greenland 3


5. Filmin odak noktası Dünya’ya yaklaşan ve yok olmasına sebep olacak büyük bir gök taşının etrafında kurtulmak için sadece 48 saatleri bulunan bir ailenin yaşadıklarını ele alıyor.

Greenland 4


6. Gerard Butler’in oynadığı başrol karakteri karısı ve oğlunu kurtarmak için Grönland’daki yeraltı sığınağına ulaşmak ister. NeOldu.com yazarları olarak bu tehlikeli yolculuk sırasında yaşadıkları sıkıntılar ve olumsuz olaylar zinciri ekrana çok iyi yansıttıklarını düşünüyoruz.

Greenland 5


7. Rotten Tomatoes üzerinden %100 eşleşme alan film Google üzerinden ise %90 beğeni almış. IMDB’den ise 5288 kişinin verdiği oy ile 6,5 oy alıp barajı geçemese bile bizce izlemeniz gereken yapımlar arasında.

Greenlandd


Greenland Filmi Hakkındaki İzleyici Yorumları

? Başrollerini Gerard Butler ve Morena Baccarin’in oynadığı kıyamet temalı 2020 senesinde vizyona giren, son dakikasına kadar aksiyonu eksik olmayan, bir solukta izlenecek, sürükleyici film. başka zaman olsa farklı şeyler düşündürebilirdi fakat bu sene görmediğimiz bir bu kaldığı için 'aa göktaşı hmm olabilir' dedirten film. Özellikle bu dünyaya bir çocuk da ben getirmek istemiyorum diyenlerin izlemesi gereken bir film. 


? Gezegen bir asteroid tarafından yok edilmek üzere ve çarpmasına sadece x saatimiz var. Dünya dışı bir kazı yapmak için Bruce Willis'i tekrar aramalarını bekliyordum ama ev hapsinde olmalı LoL. Etraflarındaki dünya kaosa dönüşürken Grönland'da güvenli bir yere ulaşmaya çalışan Gerard Butler ve ailesini takip ediyoruz. Diğer insanlar tuvalet kağıdı için dükkanları yağmalamak veya rotalarını biraz Yol'a benzeten dünyanın sonu partileri düzenlemek için daha fazla çaba harcıyor gibi görünüyor. 


? Son birkaç yılda Gerard Butler, ne yazık ki, bir film fiyaskosunun eşanlamlısı haline geldi. Son beş yılda içinde Butler'ın olduğu bir film nadiren olmuştur, bu ne kötü ne de tamamen berbat değildi. Bunlardan sonuncusu, Fallen Trilogy'nin son bölümü olan "Angel has Fallen", II. Jeostorm ". Tüm bunları bilerek, belli bir şüpheyle "Grönland" a gittim. Şans eseri, Butler seçimlerinde çok daha akıllı hale gelmiş gibi görünüyor çünkü "Grönland" oldukça eğlenceli bir film.


? Bu filmde, bazı yönlerden diğer benzer filmlere göre daha gerçekçi, ama bazı yönlerden de çok sinir bozucu. Sinir bozucu çünkü bu filmin 2 ana bölümü sadece şüpheyi artırmak için dahil edilmiş. Ama ben içimde ikisini de hissettim. Birincisi, bir sığınağa gitmek için biri seçilirse, hükümetin uzun vadeli bileceğini düşünürdünüz tıbbi durum, ikinci olarak evli bir çift bilek bantlarını çalmak isterse neden ikisini birden çalıp oğluna yaptıklarını yapmasın? Bir kez daha basit yazılmış bir yapım!  10 üzerinden 5 puan


? Felaket filmlerini seviyorum ama yine de bu filmden beklentilerim oldukça düşük. Hoş bir sürpriz bekledim ama ne yazık ki tatsız bir sürpriz oldu. Her şey klişe ve bir filmi hala heyecanlandıracak şekilde değil. Yönetmen izleyiciyi şaşırtmaya çalıştığında bile her şey bekleniyordu. Bu, gerçekten sinemada gösterilmemesi gereken, ancak doğrudan bir akış hizmetine bırakılması gereken bir film. Normalde Gerard Butler filmlerini sevdiğim için gerçekten hayal kırıklığına uğradım, ancak bu senaryo yeterli olmadı.


? Aşağıdaki cümle tüm filmi tamamlıyor: Size doğru gelen dev bir kuyruklu yıldız var, aniden otomatik bir uyarı belirdiğinde, hiçbir şey yokmuş gibi alışveriş yapmaya devam ediyorsunuz, sonra onaylandığında ailenizin kıyafetlerini paketleyerek saatler harcamasına izin veriyorsunuz, birçoğu, yine de sürekli soğuk ve karanlık bir dünyada hayatta kalmanıza yardımcı olacak her şeyi almayı unutuyorsunuz. Dahice !!! Bu şeyleri kim yazıyor? Bu filmde herhangi bir aksiyon yok. Bu tür bir bütçe ve harika bir oyuncu kadrosuyla, iyi ve ilginç bir şeyin kesinlikle çok fazla WOW anına sahip olacağını düşünürdünüz, böyle bir şey asla yok. 


? İnsanlara bu zaman kaybı parçasını izlemek yerine tekrar "Deep Impact" izlemelerini önereceğim. Kimse oraya buraya koşarak hayatta kalmaya çalışan 3 kişiyi izlemek istemez. Bu film bilimkurgu kategorisinden çıkarılmalı ve aile klişe dramına sokulmalıdır. Tonlarca daha iyi bilim kurgu filmi var. İyi bilinen bir konudaki senaryoyu bu işe yaramaz çöp olarak nasıl yeniden yazabilir.


? Öyle düşünüyorum ve burada neden türünün en iyilerinden biri olabileceğini açıklayacağım ve sonra iyi oyunculukla gerçekçi felaket filminden bahsediyorum, çünkü Grönland sadece iki saatlik bir heyecan yolculuğu değil, aynı zamanda zeki ve oldukça gerçekçi bir felaket filmi. Düşüncelerim The Towering Inferno (1974) ve Norwegian The Wave (2015) ve en iyi The Impossible (2012) 'ye gitti. Ve Indendence günü gibi uzaylı türlerini ekarte ediyorum, ki bu da o kadar iyi değil. Filmin harika bir hikayesi var ve olayların neden böyle olduğu konusunda pek bir şey söylemiyor, sorular daha sonra cevaplanacak. Fazla açıklama yok, ama iyi bir şekilde gerilim arttırıcı. 


Greenland Filminin Oyuncuları ve Başrolü

Gerard Butler – John Garrity

Hukuk okumuş olan İskoç aktör ve film yapımcısı Gerard Butler 1990’larda Mrs. Brown, James Bond filmi Tomorrow Never Dies ve Tale of the Mummy prodüksiyonlarındaki küçük rollerle kariyerine atıldı. 300 Spartalı filminden aşina olduğumuz ünlü oyuncu şu anda 50 yaşında.

Gerard Butler


Morena Baccarin – Allison Garrity

Bilim kurgu dizisi olan Firefly ve bir devam filmi olan Serenity’de Inara Serra’yı canlandırarak kendini tanıtan güzel oyuncu 41 yaşındadır. 50’den fazla yapımda rolü bulunan oyuncu Deadpool, Deadpool 2, Homeland ve Gotham yapımlarında rol almıştır.

Morena Baccarin


Roger Dale Floyd – Nathan Garrity

Hakkında fazla bilgi bulunmasa da bu küçük oyuncu kendini Greenland ve Doctor Sleep’te aldığı rollerle tanıtmayı başardı.

Roger Dale


Çıkış Tarihi: 29 Temmuz 2020

Kategori: Aksiyon – Gerilim – Bilim kurgu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.