Gözlük Camı Temizliği, Bakımı ve Temizleme Yöntemleri

Gözlük bakimi gerçekten çok önemlidir. Camları silerken kullandığımız ürünlerden tutun sakladığımız yere kadar bilinmesi gereken çok şey vardır
Gözlük Camı Temizliği, Bakımı ve Temizleme Yöntemleri

 Gözlük bakımı gerçekten çok önemlidir. Camları silerken kullandığımız ürünlerden tutun sakladığımız yere kadar bilinmesi gereken çok şey vardır. Gözlük bakımı beraberinde insanların akıllarına çeşitli sorular getirmektedir. Gözlük camı temizliğinde yapılan hatalar nelerdir, gözlüklerinizin ömrünü uzatmak için pratik bilgiler nelerdir? gibi çeşitli soruların yanıtını bu içeriğimizde bulabilir bilgi sahibi olabilirsiniz.

Gözlük Camı Temizleme Yöntemleri

Uzun zamandır kullanılan ve bakım yapılmayan gözlükler kirlenmeye, sararmaya ve çizilmeye başlar. Gözlük camlarının çok iyi bir şekilde muhafaza edilip, temizlenmesi gerekir. Gözlük camını temizlemenin birçok yöntemi vardır.

1. Diş Macunu ile Temizleyin

Gözlük Camı Temizleme Yöntemleri

Diş macunu dişlerimizi korumanın yanı sıra aynı zamanda muazzam bir çizik gidericidir. Gözlük camlarında üstün performans sunan diş macunları son derece işlevseldir. Camlarınızı pırıl pırıl yapmak için ilk olarak diş macununuzu cama sıkın ve ovun. 5 dakika kadar ovduktan sonra su ile gözlüğünüzü durulayın. Son olarak peçete ile silin.

2. Karbonat ve Tuz Karışımını Deneyin

Gözlük Camı Temizleme Yöntemleri

Eğer gözlük satan mağazalardan hazır gözlük camı spreyi almak istemiyorsanız kendinize doğal yöntemlerle bir gözlük temizleyicisi hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir çay kaşığı karbonat ve tuzu karıştırın. Macun kıvamına gelince karıştırmayı bırakın ve gözlük camınıza bu karışımı sürün. Güzelce ellerinizle ovduktan sonra su ile durulayın.

3. Sprey Kullanın

Gözlük Camı Temizleme Yöntemleri

Gözlük camı temizleme spreyleri son derece kullanışlı bir üründür. Gözlük satan yerlerden kolayca bulabileceğiniz bu spreyler sayesinde camınızı tüm kirlerden arındırabilirsiniz. Kusursuz bir görüş elde etmek için spreyi cama sıkın, mikrofiber bez yardımı ile camınızı silin.

Amazon
Fiyatını Gör
Gözlük
Temizleme Spreyi
Aradığın
Fiyatı Gör

4. Sabunla Yıkayın

Gözlük Camı Temizleme Yöntemleri

Gözlük temizliğini yapmanın en pratik yollarından birisi sabunlu sudur. İlk olarak ellerinizi sabunla yıkayıp, durulayın. Daha sonrasında sabunu gözlük camına sıkın ve yavaş yavaş ovun. Gözlüğün camı ve çerçevesine sabunu yedirin. Son olarak su ile güzelce durulayın, kağıt havluyla kurulayın. Eğer camınızda çizikler yoksa pırıl pırıl olduğunu ve görüşün güzelleştiğini göreceksiniz.

5. Mikrofiber Bezle Temizleyin

Gözlük Camı Temizleme Yöntemleri

Gözlük camını hızlıca ve zahmetsiz bir şekilde silmek için mikrofiber bezleri tercih edebilirsiniz. Yapısı gereği camdaki bütün tozu alan mikrofiber bezler basit bir şekilde kullanılır. Genelde gözlüğün yanında hediye olarak verilir. Bezi aldıktan sonra temiz olduğundan emin olun. Eğer beziniz temizse gözlük camlarınızı ovalayarak silin.

Amazon
Fiyatını Gör
Mikrofiber
Bez Çeşitleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Gözlük Silme Bezinin Önemi Nedir?

Gözlük Temizli ve Bakımı | Gözlük Camı Temizleme Yöntemleri

Gözlük camını silmek için kullandığınız silme bezinin seçimi çok önemlidir. Doğru bir silme bezinde bu tür özellikler olmalı. Öncelikle yumuşak ve hidrofil (su tutan) bir yapıdaki bez seçilmelidir. Cam üzerinde gezdirildiğinde rahat kaymasına özen gösterin ve bez sürekli temiz kalsın. İçerisinde kum, toz, kir bulunan silme bezi gözlük camında çizikler oluşturabilir.

Gözlüğün Temizliği Nasıl Olmalı?

Gözlük Temizli ve Bakımı | Gözlük Camı Temizleme Yöntemleri

Gözlük camında çıkmayan kirler için özel temizleyici spreyler ve kir çözücü kullanılarak yapılan kağıtlar kullanabilirsiniz. Bu tarz maddeler yok ise alternatif olarak şampuanla silebilirsiniz. Cama bir kaç damla şampuan damlatın ve parmağınızla nazikçe ovalayın.

Şampuan yerine deterjan kullanmanız kesinlikle yanlış olacaktır. Sabunladıktan sonra bol su ile durulayıp yıkayınız. Kurulamak için yukarıdaki önerdiğimiz cam silme beziniz varsa güzelce kurulayın. Silme bezi yerine de normal kağıt havlu kesinlikle kullanmayın.

Gözlük Camı Temizliğinde Yapılan Hatalar

Gözlük Temizli ve Bakımı | Gözlük Camı Temizleme Yöntemleri

Kirlenmiş gözlük camlarını genelde kağıt mendil veya tişörtün bir ucuyla sileriz. Bu işlem kesinlikle yanlıştır. Kağıt mendil sert uçlu pamuk liflerinden oluştuğu için gözlük camin üzerindeki kiri cama bulaştırıp temizlemek yerine dağılmasına neden olur.

Kiri temizlemediği gibi cam üzerinde küçük mikroskobik çizikler oluşturacaktır. Deterjan tarzındaki sabunlarla yıkayıp silmekte yanlışlardan biridir.

Gözlüklerinizin Ömrünü Uzatmak için Pratik Bilgiler

Gözlüğü çıkarıp takarken çift elinizi kullanın. Gözlük camının çizilmemesi için cam yüzeyin yere temas etmesini engelleyin. Gözlüğü sıkışacak yerde saklamayın. Çanta veya cep gibi yerlerde sıkışmasını önlemek için mutlaka kılıfında saklayın.

Gözlük Temizli ve Bakımı | Gözlük Camı Temizleme Yöntemleri

Yumuşak bez veya kağıt mendil gibi cama zarar verecek ürünler kullanmayın. Gözük camları için yapılan özel maddeler kullanın. Kozmetik ürünleri, alkol ve aseton gibi ürünlerden uzak tutun.

Güneş ışınlarına direk maruz kalacağı yerde uzun süre bırakmayın. Özellikle arabanın ön camında uzun süre bırakmayınız. Koltuk ve sandalye gibi oturulacak yerlerde gözlüğünüzü unutmamaya çalışın. Üstüne kazayla oturup kırılmasına sebep olabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kolormatik Cam Nedir, Ne İşe Yarar?

 

Gözlük camı nasıl temizlenir?

Gözlük camını etkili bir şekilde temizlemek için ilk olarak bir mikrofiber bezi ıslatın. Ardından bir kapta tuzlu ve karbonatı karıştırın. Karışımı gözlük camına dökün. Mikrofiber bez yardımıyla ovalayın. Ovaladıktan sonra kuru mikrofiber bezle gözlük camını silin.

Bunun yanı sıra diş macunu yöntemiyle gözlük camınızı silebilirsiniz. İlk olarak diş macununu gözlük camına sıkın, ovaladıktan sonra su ile güzelce durulayın. Diş macunu hem çizikleri götürecek hem de camı pürüzsüz yapacaktır. En son mikrofiber bez yardımıyla camı kurulayın.

Numaralı gözlük yıkanır mı?

Numaralı gözlüğü yıkamak hiçbir şekilde sorun yaratmaz. Eğer gözlüğünüzü yıkamak istiyorsanız olabildiğince içme suyu kullanmaya çalışın. Musluk suyunda bulunan kireçler gözlüğünüzün camına ciddi oranda zarar verebilir.

Gözlük kolonya ile silinir mı?

Gözlük camını temizlemek için kullanacağınız aseton, kolonya, parfüm, çamaşır suyu vb. ürünler camlarda hasarlara yol açacağı için uzak durmalısınız. Gözlük camını temizlerken sert ve kirli bezleri ya da kıyafetlerinizi kullanmamalısınız. Aksi taktirde camlarınız çizilecek, görüntü bozulacaktır.

Gözlük camları ne ile temizlenir?

Gözlük camlarını silmek için bir yemek kaşığı karbonata bir çay kaşığı su ekleyebilirsiniz. Bu karışımı macun kıvamına getirdikten sonra gözlük camlarını ovalayabilir, mikrofiber bez yardımı ile silebilirsiniz.

Gözlük ne sıklıkla temizlenmeli?

Gözlüğünüzü görüşünüz bozulduğu anlarda değil de her gün temizlemek en iyisidir. Cam çiziklerini, gözlük hasarlarını ortadan kaldırmak ve dayanıklılığını artırmak için gözlüğün her gün temizlenmesi gerekir.

Dereceli gözlük ne ile temizlenir?

Dereceli gözlüğü temizlemek için birçok yöntem vardır. Sabun, mikrofiber bezler, gözlük camı spreyleri, karbonat, diş macunu gibi şeyleri deneyerek dereceli gözlük camınıza zarar vermeden temizleyebilirsiniz.

Gözlük camı nasıl parlar?

Gözlük camını parlatmak için karbonat ve tuz yöntemini deneyebilirsiniz. Bebek şampuanı, beyaz sirke, diş macunu, mikrofiber bez yöntemleri de gözlük camı parlatma konusunda oldukça etkilidir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.