Gözde Kaya Kimdir?

Kamera karşına ilk kez Benim Hala Umudum Var isimli dizi ile geçen Gözde Kaya, 13 Ağustos 1988'de Antalya'da dünyaya geldi.
Gözde Kaya Kimdir?

Gözde Kaya Biyografisi

Antalya'da dünyaya gelen Gözde Kaya, lise eğitiminden sonra İzmir'de üniversite eğitimi aldı. Nihat Odabaşı ile tanışması ile hayatı değişeye başladı. Önce çeşitli reklam filmlerinde oynadıktan sonra kamera karşısına ilk kez Benim Hala Umudum Var isimli dizi ile geçti. Günümüzde ise Çilek Kokusu isimli dizide Çağla karakterini canlandırmaktadır. 

gozdee3.jpg

2013'te Kalbim Seni Seçti isimli dizide İpek karakterini canlandırdı. Dizi, yıllar sonra yeniden bir araya gelen Handan ve Ömer'in yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Sermiyan Midyat, Ebru Cündübeyoğlu, Ozan Osmanpaşaolu, idil Fırat ve Ezgi Eyübolu yer aldı. 2014'te Gölgedekiler isimli dizide yer aldı. Dizi, her hafta farklı bir fantastik hikayeyi anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Koray Tarhan, Suna Sancaktar, Bülent Polat, Levent Sülün ve Cemal Hünal yer aldı. 

 

cagla-001.jpg

 

Genç oyuncu daha sonra ise Sil Baştan isimli dizide Maya karakterini canlandırdı. Dizi, yıllar önce hile yaparak sınıfı geçen bir grup insanın yıllar sonra yenidne okumak için okula başlamalarını komik bir şekilde anlatıyor. Dizinin başrollerinde Sergen Yalçın, Önder Açıkbaş, Tuna Orhan, Emre Kınay, Murat Dalkılıç ve Arif Diren yer aldı. 2015'te ise Çilek Kokusu isimli dizide Çağla karakterini canlandırdı. Dizi, yolları önce Bodrum daha sonra ise İstanbul'da kesişen üç gencin yaşadıklarını eğlenceli bir şekilde anlatıyor. Dizinin başrollerinde Demet Özdemir, Yusuf Çim ve Ekin Mert Daymaz yer aldı. 

 

TRT1 ekranlarında yayınlanan, 2. Abdülhamid'in son 13 yılını ele alan tarihi- kurgu türünde olan bu dizide Hatice rolüne hayat vermektedir. Yönetmenliğini Serdar Akar'ın yaptığı Payitaht Abdülhamid dizisinin başrollerini Özlem Conker, Bülent İnal, Selen Öztürk gibi deneyimli oyuncular paylaşmaktadır.

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Payitaht Abdülhamit- 2017
  • Çilek Kokusu-2015
  • Sil Baştan-2014
  • Gölgedekiler-2014
  • Kalbim Seni Seçti-2013
  • Benim Hala Umudum Var-2013

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum