Görme Engelliler İçin Dokunmatik Tablet

Avustralyalı bir şirket standart dokunmatik ekranlı tabletleri farklı bir boyuta taşıyarak görme engelliler için dokunmatik tablet üretti.
Görme Engelliler İçin Dokunmatik Tablet

Teknoloji gelişmesiyle birlikte bazı insanların hayatı kolay bir hal alsa da görme engelli kişiler için durum aynı şekilde değil. Bu durumun farkına varan Avustralyalı bir şirket görme engelliler için dokunmatik ekranlı tablet üretti.

Tablete Blitab adını veren şirket cihazın üzerine akıllı sıvı yerleştirdi. Bu akıllı sıvı sayesinde görme engelli kişiler tablete dokunduğunda kabarcıklar çıkıyor ve kişiler bu yol ile cihazı rahatlıkla kullanabiliyor.

Blitab USB Yuvası

Ekran üzerinde bulunan USB ve hafıza kartı girişiyle görme engelliler için özel olarak üretilen yardımcı uygulamaları kolaylıkla çalıştıran tablet internet üzerinden bağlantı sağlayıp görme engellilerin özel alfabesini okuyabiliyor.

Blitab birçok özelliği de üzerinde barındırıyor. Herhangi bir yardıma gerek duymadan görme engelliler aramaya yapabiliyor, sms gönderebiliyor, sosyal ağları takip edebiliyor ve mail alabiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.