Görme Engelliler İçin Akıllı Saat

Görme engelli kişiler için Dot Smartwatch isimli akıllı saat üretildi.
Görme Engelliler İçin Akıllı Saat

İlerleyen teknoloji bazı insanların hayatını kolaylaştırırken görme engelli kişiler için ise kullanım gittikçe zorlaşıyor. Bu durum üzerine düşünen mühendisler görme engelliler için tabletin ardından şimdi de akıllı saat üretti.

Dot Smartwatch isimli akıllı saat üzerinde bulunan nokta kabartmalar ve ekran altında bulunan akıllı sıvı sayesinde görme engellilerin kullanımını kolaylaştırıyor. Kullanıcılar kabartmalara dokununca akıllı sıvı temasın olduğu bölgeye yoğunlaşıyor ve dokunmanın hissedilmesini sağlıyor. Görme engellilerin alfabesini (Braille) kullanan saat, saniyede 100 karakter kullanıyor. Böylece mesaj, e-posta, tweet ve GPS özelliklerini kullanıcısına sunuyor.

Dot Smartwatch Kabartmalı Ekranı

Cihaz üzerinde bulunan bluetooth sayesinde telefonunuzla eşleşebiliyor ve gelen bildirimleri görme engelli kişilere iletebiliyor. 10 saatlik pil ömrü olan saat ile mühendisler görme engelli kişilerin hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmayı amaçlıyor.

İlk olarak ABD’de satışa çıkacağı duyurulan saat daha sonra tüm dünyaya sunulacak. Saatin 300 dolardan daha düşük bir fiyatta olup tüm görme engelli kişilerin akıllı saatten faydalanması planlandı. Saat 2015 yılı içerisinde ön siparişe çıkacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.