Görenleri Hayretler İçinde Bırakan Görüntü!

Aydın’da çocukluğundan beri arıcılık yapan 35 yaşındaki İsa Süzer’in arılarla olan iletişimi görenleri hayrette düşürüyor. Bir kovan arıyı vücudundan toplayan Süzer, arı sokmasının kendisini etkilemediğini ve arılarla arasında bir bağ oluştuğunu söyledi.
Görenleri Hayretler İçinde Bırakan Görüntü!

Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı Güzelköy’de yaşayan ancak gezginci arıcı olduğu için ülkenin farklı yerlerinde arıları ile konaklayan İsa Süzer, kendine has yöntemleri kovandan kaçan kolonileri topluyor. Mesleği arıcılık olduğu için görenleri oldukça şaşırtan arı toplama işinin kendisi için sıradan bir iş olduğunu belirtti. İsa Süzer, oğul çıkardığından dolayı kovanı terk eden binlerce arıyı kendi vücuduna konduruyor. Genç arıcının görenleri şaşkına çeviren arı toplama yöntemi ise film sahnelerini aratmıyor.

arı
Aynı zamanda baba mesleği olan arıcılığı çocukluktan beri yaptığını belirten İsa Süzer, görenleri hayrete düşüren arı toplama işi hakkında “Arıları olduğu bölgede çalışırken oğul çıkarıp kovanı terk eden bir koloni geldi. Koloninin Bey’ini aldım. Onu elimde tutunca anaarının peşinden gelen diğer tüm arılar da anaarının salgıladığı koku ile benim vücudumda toplanıyor. Koloninin tüm arıları benim vücudumda toplandıktan sonra bu koloniyi yeni bir kovana yerleştiriyoruz. Arılar soksa da beni etkilemiyor” dedi.

arı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum