Google'dan Güvenlik Açığı Programı

Google daha güvenli bir hizmet için kolları sıvadı. Android'e özel geliştirilen yeni bir uygulama ile güvenlik açığı araştırmacılarının katılması sağlanarak açıklar bulunacak.
Google'dan Güvenlik Açığı Programı

Google, birçok program üzerinden güvenlik açığı yakalayan kişilere bugüne kadar 6.5 milyon dolardan fazla ücret ödedi. Bunun üzerine Google, Android kullanıcılarına özel güvenlik açıkları için Android Security Rewards programını üretti. Güvenlik açığı konusunda kendine güvenen kişilerin büyük ilgisini çeken bu program, açıkları bulanlara değişik miktarda para ödülü verecek.

Dereceye Göre Ödül Değişecek

Güvenlik açığı araştırmacıları için üretilen bu yeni Android programı şimdiden büyük ilgi görmeye başladı. Kullanıcıların Android üzerinde bulacakları açığın türüne göre Android Security Rewards programından para ödülü verilecek. Burada araştırmacının emeğine göre değişecek olan ücret konusunda Google yetkilileri, verilecek ödül ücretini minimum 2 bin, maksimum 38 bin dolar olarak açıkladı.

Güvenlik Açığı Araştırmacılarına Uyarı
Güvenlik açığı konusunda daha sıkı bir döneme giren Google, Google Play’deki açıklara da el atıyor. Bundan sonra açıklar konusunda uyaracak olan Google, kullanıcılarına daha güvenli bir hizmet vermeye hazırlanıyor. Bu konuda güvenlik açığı araştırmacılarına Google uyarı bulundu. Verilecek olan güvenlik açığı ödüllerinin sadece Nexus 6 ve Nexus 9’daki açıklar için geçerli olacağını belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.