Google Adsense Gelirini Arttırmanın 8 Yolu

Google AdSense, internet üzerinden para kazanmanın en pratik yolu! AdSense üzerinden daha fazla gelir elde etmenin yollarını listeledik.
Google Adsense Gelirini Arttırmanın 8 Yolu

Google AdSense Gelirini Arttırmanın 8 Yöntemi

AdSense, internet sitelerinde yer alan içeriklere uygun reklamları göstererek para kazandıran bir Google ürünüdür. Birçok internet yayıncısının gelir kaynağı olan bu sistem, son zamanlardaki düşük reklam bütçeleriyle kullanıcıları şaşırtmaktadır. AdSense gelirinizin artışı için bazı ipuçlarını listeledik. İşte AdSense gelirinizi arttırmanın 8 yolu!

1. SEO Kullanımına Dikkat Edin

Google AdSense Geliri Arttırma

SEO olarak bildiğimiz Arama Motoru Optimizasyonu, tüm web siteleri için oldukça önemlidir. Kullanıcıların arama yapmak istediği konular hakkında sizi bulması en büyük kazancınız olacaktır. Özellikle anahtar kelimelerinizi belirlemek için "Etki Alanı Optimizasyonu", sayfanıza hız ve güvenlik kazandıracak olan "Sayfa Düzeyi Optimizasyonu" kazançlarınız için son derece önemlidir. Bunların dışında daha stratejik yaklaşmanızı sağlayacak anahtar kelime bulucuları kullanmanız önerilmektedir.


2. Boyutlandırma ve Konum Geliştirmeye Özen Gösterin

Google AdSense Geliri Arttırma

AdSense reklamlarını, içeriğin çevresine ve üst kısmına yerleştirmeyi denemelisiniz. Ekranın üstündeki reklamlar, ekranın altındaki reklamlardan çok daha fazla performans göstermektedir. Blogcuların sıklıkla göz ardı ettiği link tabanlı reklamlar, banner reklamlardan farklıdır ve düzgün şekilde optimize edilirse ana reklamların tıklanma oranını düşürmemektedir. Genellikle bu tür reklamları başlık gezinme çubuğunda tutmayı tercih etmelisiniz. AdSense geliri için tasarladığınız web sitenizde, "AdSense Heatmap" takibi yaparak siteniz için optimize edilmiş temaları ve tasarımları kolaylıkla bulabilirsiniz. En iyi sonuç veren AdSense boyutları:

  • 336*280
  • 300*250
  • 728*90
  • 300*600 olarak bilinmektedir.

3. Trafik Kaynağını Kontrol Edin

Google AdSense Geliri Arttırma

AdSense reklamları, site trafiğinizin arama motorundaki en iyi performansını göstermektedir. Birçok insan ayda milyonlarca görüntülenme almasına rağmen tıklanma başına gelen düşük kazançlardan şikayet etmektedir. Bu durum çoğunlukla reklam veren firmanın tıklanma başına koyduğu ücretlendirmeden ve site trafiğinden kaynaklanmaktadır. Daha fazla gelir elde etmek için ülkeniz üzerinden gelen trafiği hedeflemeniz gerekmektedir.


4. Sitenize Arama Butonu Ekleyin

Google AdSense Geliri Arttırma

Adsense, sitenizden para kazanmanız için birçok farklı yol sunmaktadır. Tüm reklam ürünlerinden yararlanmak için arama butonu kullanmanız, okuyucularınızın blogunuzda aradığı içeriği bulmasına yardımcı olmaktadır. Bu durum yalnızca para kazanmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kullanıcı trafiğini görmenize de yardımcı olacaktır.


5. Reklamları Daha Anlamlı Hale Getirin

Google AdSense Geliri Arttırma

AdSense, sayfanızın içeriğine göre çalışan bağlamsal bir reklam ağıdır. Bu nedenle AdSense aracılığıyla gösterilen reklamlar, makalenizin içeriğiyle büyük ölçüde alakalı olmalıdır. Reklamlarınızı daha anlamlı hale getirmek için, içeriğinize kod eklemek oldukça etkili bir yöntemdir.


6. Yazılarınızın Arasına Reklam Yerleştirin

Google AdSense Geliri Arttırma

AdSense gelirinizi arttırmak istiyorsanız, sitenizde yer alan reklamları sayfanızın arka planı ve site renkleriyle eşleşecek şekilde yapabilirsiniz. Yazılarınız arasına "468*60" ölçekli reklam veya metin bağlantılı reklamlar ekleyebilirsiniz. Okuyucularınıza iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak istediğinizi göz önünde bulundurarak, 7 ila 10 arasında resim eklentisi yapabilirsiniz.


7. Reklamınızı Açık Arttırmayla Pazarlayın

Google AdSense Geliri Arttırma

Bir kanal oluşturduğunuzda, reklam türleriniz hakkında daha fazla ayrıntı ekleme seçeneğiniz bulunmaktadır. Bu , birçok blogcunun uygulamadığı bir fikirdir. Yerleşim hedeflemenizi yapmanızın ardından reklamlarınızı açık arttırmayla pazarlayabilirsiniz. Yapacağınız hedeflemeler, rekabeti hızını arttıracak ve sitenizdeki reklam değerini yükseltecektir. Bunu her özel kanal için manuel olarak etkinleştirmeniz gerekmektedir. Mevcut özel kanalınızda yerleşim hedeflemeyi etkinleştirmek için Adsense hesabınıza > Reklamlarım> Özel> Özel Kanallar şeklinde yapabilirsiniz. 


8. Reklamlar İçin Kara Liste Kullanın

Google AdSense Geliri Arttırma

Tıklanma başına çok az ödeme yapan birçok reklam bulunmaktadır. Düşük reklam bütçelerini "kara listeye" alan bazı programlar bulunmaktadır. Bu programları kullanabileceğiniz gibi performansı çok düşük olan siteleri bilmeniz durumunda, reklam URL'sini engelleyebilirsiniz. Bu durum, tıklanma başına alacağınız reklam kazancını %10 oranında arttırmaktadır.


Google Adsense ile Para Kazanmak

Adsense gelirinizi arttırmanıza yardımcı olacak ipuçlarını anlattık. Unutmayın, Google Adsense ile para kazanmak istiyorsanız, yukarıda da belirttiğimiz gibi "Seo kullanımı, boyutlandırma ve konum geliştirme, trafik kaynağı, arama butonu, reklam,  banner, yönlendirme" kriterlerine dikkat etmeyi unutmayın. Google Adsense ile para kazanmak, düzenli ve disiplinli çalışmaya bağlı olduğunu asla unutmayın!

Bonus;

Desktop sayfalarda header, sağ ya da sol sütunlarda 300x600, mobil sayfalarda ise header reklam alanı dışındaki yerleşimleri Google'ın otomatik reklam kodu özelliğine bırakmanız gelirinizi arttırmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca mobil sayfalarınızda Amp (Hızlandırılmış Mobil) sayfalar kullanmanızda gelirinizi ciddi oranda arttıracaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum