Gonzalo Castro Kimdir

Gonzalo Castro, 11 Haziran 1987’de Almanya’nın Wuppertal kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüplerde ve Almanya Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Gonzalo Castro Kimdir

Gonzalo Castro Biyografisi

Gonzalo Castro’nun Kulüp Kariyeri

Gonzalo Castroi futbol kariyerine çok küçük yaşlarda Post SV Wuppertal’de başladı. Kısa süre burada oynadıktan sonra Viktoria Rott takımında forma giydi. 1999 yılına kadar oynadığı takımdan ayrılarak şehrin bir başka takımı olan Bayer Wuppertal’e geçiş yaptı. Burada sadece yarım sezon kaldı ve Bundesliga’nın güçlü ekiplerinden Bayer Leverkusen’in alt yapısına geçti.

gonzalo castro bayer leverkusen

2005 yılında ikinci takıma yükseltildi. Arada A takım ile maçlara çıksa da bir sezonunun genelini ikinci takımda geçirdi. 2006 yılından sonra A takımda forma giymeye başladı ve ilk sezonda 35 maça çıkarak ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Sonraki yıllarda da ortalama her sezon 30 maçta forma giyen Castro, takımın değişilmez oyuncuları arasında gösterildi. Kariyeri boyunca 315 kez Leverkusen formasını giydi ve 25 kez fileleri havalandırdı. Burada son dönemler gösterdiği performans ile birçok takımın dikkatini üzerine çekti. 2014-2015 sezonunun sonunda 11 Milyon Euro’ya Bundesliga’nın güçlü ekiplerinden Borussia Dortmund’a transfer oldu. 2015-2016 sezonuna Borussia Dortmund takımında başlayacak.

Gonzalo Castro’nun Milli Takım Kariyeri

Gonzalo Castro, milli formayı kariyerine ilk olarak 2006 yılında Almanya U-21 takımında giydi ve 2006 yılında Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası’nda yer aldı. Burada toplamda 21 maçta milli formayı giyip 3 gol attı. 2007 yılında ise ilk kez Almanya Milli Takımı’na davet edildi. 5 maçta forma giydi ancak gol atma başarısı gösteremedi.

Gonzalo Castro’nun Başarıları

Bayer Leverkusen

DFB-Pokal : İkincilik 2008-09

Bundesliga: İkincilik 2010-11

Almanya U-21

Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası: 2009

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.