Gonca Sarıyıldız Kimdir

Diğer Yarım isimli dizide canlandırdığı Zeynep ve Esma karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Gonca Sarıyıldız, 10 Şubat 1986’da Ankara’da dünyaya geldi.
Gonca Sarıyıldız Kimdir

Gonca Sarıyıldız Biyografisi

Lise eğitimini Ankara’da aldıktan sonra İstanbul’a üniversite için gelir. Yeditepe Üniversitesi’nde tiyatro üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra çeşitli tiyatrolarda görev aldı. Kamera karşısına ise ilk kez Muhteşem Yüzyıl isimli dizi ile geçti.

Gonca Sarıyıldız, Muhteşem Yüzyıl isimli dizinin ikinci sezonunda kadroya dahil oldu. Fatma Hatun karakterini canlandırdığı film, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşananları ve saray içerisindeki entrikaları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Halit Ergenç, Selma Ergeç, Meryem Uzerli, Ozan Güven, Nebahat Çehre, Okan Yalabık, Mehmet Günsür gibi oyuncular yer aldı. Dizi yayınlandığı dönemde ise tarihçiler tarafından olumlu ve olumsuz epey eleştirildi.

2014’de ise Diğer Yarım isimli dizide rol aldı. Esma-Zeynep karakterlerini canlandırdığı dizi, Meryem ve Ecevit’in yıllar önce önemsiz bir tartışma sonucu ayrılmalarıyla başlıyor. Aradan uzun yıllar geçer, bir gün birbirlerinden habersiz büyüyen ikiz kardeşler Esma ve Zeynep karşılaşırlar. Tüm anlatılanların yalan olduğunu kavrayan kardeşler, bu kez kendi planlarını yaparlar. Dizinin başrollerinde ise İpek Tuzcuoğlu, Orhan Kılıç, Gonca Sarıyıldız, Nevra Serezli ve Sait Genay yer aldı.

Daha sonra ise Bedel isimli dizide Nazan karakterini canlandırdı. Dizide, geçmişin tüm öfkesini almak için kumar masalarından kalkmayan Vedat, bir gün hiçbir şeyi kalmayınca karısını ortaya koyar ve oynamaya devam eder. Karısı Begüm ise bu aşağılamalara dayanamaz, bir yanda eski aşkı Ali diğer yanda kumar masalarından kalkmayan Vedat. Geçmişin karanlıkta kalmış tüm yaşanmışlıklarını ortayan çıkaran bir gelişmeyle herkesin hayatının değiştiği dizinin başrollerinde ise Sedef Avcı, Necip Memili, Berk Erçer, Gonca Sarıyıldız ve Kerem Kupacı yer aldı.

Rol Aldığı Diziler :

  • 2011- Muhteşem Yüzyıl
  • 2014- Diğer Yarım
  • 2015- Bedel

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.