Gökhan Alkan Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Muhteşem Yüzyıl isimli dizi ile geçen Gökhan Alkan, 8 Aralık 1987'de İstanbul'da dünyaya geldi.
Gökhan Alkan Kimdir

Gökhan Alkan Biyografisi

İstanbul'da dünyaya gelen Gökhan Alkan, lise eğitiminde sonra Kocaeli Üniversitesi'nde Otomotiv üzerine eğitim aldı. Ardından Anadolu Üniversitesi'nde Dış Ticaret eğitim aldı. Lise döneminde başlayan tiyatro hayatını daha profesyonel bir şekilde ilerletmek için oyunculuk eğitimi almaya başladı. Eğitimlerini tamamladıktan sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde iki sezon boyunca sahneye çıkmaya başladı. Oyunculuğun yanı sıra şan eğitimi de alan başarılı oyuncu, kamera karşısına ilk kez Muhteşem Yüzyıl isimli dizi ile geçti. Çok yönlü bir yuncu olan Alkan, 2016'da Güney Kore'de düzenlenen APAN (Asia Pasific Actors Network )Star Awards özel ödülünün sahibi oldu.

 

tarik.jpg

 

2012'de Muhteşem Yüzyıl isimli dizide Şah Tahmasp karakterini canlandırdı. Dizi, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşanan olayları ve harem içerisinde yaşanan entrikaları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Perçin, Nebahat Çehre, Okan Yalabık, Selma Ergeç, Pelin Karahan, Mehmet Günsür, Ozan Güven ve pek çok oyuncu yer aldı. Gökhan Alkan daha sonra ise Her Şey Yolunda Merkez isimli dizide rol aldı. Dizi,polis olmak isteyen bir grup gencin okuldayaşadıklarını komik bir şekilde anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Hakan Bilgin, İpek Tuzcuoğlu, Bülent Alkış, Murat Akkoyunlu ve Orçun Kaptan yer aldı. 

 

kocamin-ailesi.jpg

 

Genç oyuncu 2015'te ise Kocamın Ailesi isimli dizide Tarık karakterini canlandırdı. Dizi, yıllar sonra gerçek ailesine kavuşan Tarık isimli bir adamın yaşadıklarını ve ailesine alışma çabasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Selen Seyven, Yeliz Kuvancı, Gökhan Alkan, Yeşim Salkım ve Durul Bazan yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Kocamın Ailesi -2014
  •  Gurbette Aşk -2014
  •  Her Şey Yolunda Merkez -2013
  • Muhteşem Yüzyıl -2012

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.