Gökçe Gökçen Kimdir? & Hakkında Bilgi

1991 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. CHP genel sekreteri Gökçe Gökçen hakkında tüm merak edilenleri bu içeriğimizde derledik. işte Gökçe Gökçen'in biyografisi!
Gökçe Gökçen Kimdir? & Hakkında Bilgi

Gökçe Gökçen Biyografisi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni MYK üyelerinden biri olup aynı zamanda CHP genel sekreteridir.

gokce-gokcen-biyografisi.jpg


Doğum Tarihi ve Doğum Yeri

Gökçe Gökçen, 24 Eylül 1991 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Şu anda 27 yaşında olup en genç siyasetçilerden biridir.


Gökçe Gökçen Eğitim Hayatı

İlk olarak Galatasaray Lisesi’nde okumuş, ardından Galatasaray Üniversitesi, Hukuk bölümünden mezun olmuştur. Eğitim döneminde İngiltere, Amerika ve Fransa’da dil eğitimi görmüş ve Belçika’ya da Erasmus programı sayesinde gitme fırsatı bulmuştur. Yüksek Lisans eğitimini ise Fransa Strazburg Üniversitesi İnsan Hakları üzerine yapmıştır. 2016’dan beri Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak devam etmektedir.

gokce-gokcen-egitim-hayati.JPG


Gökçe Gökçen Siyasi Hayatı

İlk olarak 2010 referandum çalışmaları sırasında Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmış ve 2010- 2014 yılları arasında Bakırköy gençlik kollarında başkan yardımcısı olarak görev yapmıştır. Bu süre zarfında hem yerel olarak, hem de gençlik kollarının bir görevlendirmesi olarak uluslararası çalışmalara katılmıştır. Bunun yanı sıra 2015’te CHP gençlik kollarının tüzük çalışmalarında da aktif olarak rol almıştır. 2013 senesinde gençlik kollarını temsil etmek üzere Litvanya’da ilk uluslararası göreve katılmıştır ve bunu takiben 2014 yılında gençlik kolları dış ilişkiler komisyonunun başkanlık koltuğuna getirilmiştir. Farklı ülkelerde yaptığı konferans ve uluslararası eylemler neticesinde İsviçre’de gerçekleştirilen Avrupalı Genç Sosyalistler kongresinde bu kurumun başka yardımcısı olarak kabul edilmiştir. Gökçen, bütün bu çalışmaların yanı sıra kadınların hak ve hukukları ve gençlerin güçlendirilmesi, göç ve mültecilik, Orta Doğu’da terör ve barış ve bunun gibi birçok toplantıya katılarak etkili sunumlar gerçekleştirmiştir. Bütün bu parlak çalışmaları dışında Galatasaray Derneği üyelerinden biri olan Gökçe Gökçen, 36. CHP olağan kurultayında parti meclis üyesi olarak seçilmiştir. Son olarak da Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan MYK listesinde de yer almayı başarmış genç bir siyasetçidir. 

gokce-gokcen-siyasi-hayati.jpg

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.