Gökan Zeybek Kimdir? & Hakkında Bilgi

Gökan Zeybek, 1964 tarihinde Bayburt'ta doğmuştur. Bu içeriğimizde Gökan Zeybek'in eğitim, siyaset ve çalışma hayatını daha yakından inceledik.
Gökan Zeybek Kimdir? & Hakkında Bilgi

Gökan Zeybek Biyografisi

Gökan Zeybek 1964 tarihinde Bayburt ilinde dünyaya geldi. Gençlik yıllarından itibaren siyasetin içerisinde olan Gökan Zeybek, eğitim hayatı süresince de siyasi hayatına devam etmeyi sürdürmüştür. Gökan Zeybek, eğitimiyle beraber İngilizce dilini de geliştirmiş eğitimine katkı sağlayacak pek çok çalışmada yer almıştır. Evli ve 2 çocuk babası olan Gökan Zeybek, siyasi yaşamı ile adını tüm camiada duyurmayı başarmıştır.

gokan-zeybek-biyografisi.jpg


Gökan Zeybek Eğitim Hayatı

Gökan Zeybek ilk ve orta eğitimini Bayburt ilinde tamamladıktan sonra lisans eğitimi için İstanbul iline taşınmıştır. 1985 tarihinde İTÜ Mimarlık Fakültesinden mezun olarak eğitim hayatını tamamlamış ve iş hayatına da yön verecek olan siyasi hayatına adım atmıştır.

gokan-zeybek-egitim-hayati.jpg


Gökan Zeybek Siyasi Hayatı

Gökan Zeybek, ilk olarak siyasi hayatına 1983 tarihinde SODEP ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti ile başlamış, parti içerisinde aktif şekilde görevlerde bulunmuştur. SHP-CHP partilerinin birleşmesi ile birlikte CHP teşkilatı ile tanışan Gökan Zeybek, bu tarihten sonra tamamen hayatına siyasi yönde devam etmiştir. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde yine CHP teşkilatı içerisinde yer alarak İstanbul CHP 2. bölge milletvekili olarak siyasetteki yerini korumuştur.

gokan-zeybek-siyasi-hayati.jpg


Gökan Zeybek Siyasi Görevleri

Gökan Zeybek siyasete atılmasıyla beraber siyasi alanda yöneticilik ve üyelik gibi farklı görevlerde bulunmuştur. İlk olarak 1993 ile 1995 yılları arasında CHP Kâğıthane İlçe Başkanı, daha sonrada 2004 yılında CHP Sarıyer Belediye Başkan adayı olmuştur. 1997 ile 1999 yılları arasında CHP İstanbul Yerel Yönetimler Komisyonu Sekreterliği yaparak yönetimdeki yerini korumuş ardından 2003 ile 2018 yılları arasında İstanbul İli Kurultay Delegeliği yapmıştır. Toplumsal-Saydamlık Hareketi Derneği öncülüğünde yönetim kurulu üyeliği yaparak sosyal dayanışma derneklerine de destek veren Gökan Zeybek, 2009 ile 2011 yılları arasında İBB CHP Grup Sözcülüğü ve 2014 ile 2018 arasında Sarıyer Belediye Başkan Yardımcılığı görevini devam ettirmiştir.

gokan-zeybek-siyasi-gorevleri.jpg

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.