Gladyatör Filmi Hakkında İlk Kez Duyacağınız İlginç Bilgiler

Macera, dram ve tarih filmi kategorilerinin vazgeçilmezi olan Gladyatör filmi hakkında en ilginç bilgileri araştırdık. İşte Gladyatör filmi hakkında hiç bir yerde bulamayacağınız efsanevi 21 bilgi...
Gladyatör Filmi Hakkında İlk Kez Duyacağınız İlginç Bilgiler

Gladyatör Hakkında İlk Kez Duyacağınız İlginç Bilgiler

DreamWorks Pictures ve Universal Pictures tarafından ortaklaşa üretilen nadir yapımlardan bir tanesi olan Gladyatör ünlü dövüş sahneleri sayesinde hala heyecanla izleniyor. Artık kült filmler kategorisinde değerlendirilen Gladyatör filmi hakkında hiç bir yerde bulamayacağınız ilginç bilgileri listeledik. İşte Gladyatör hakkında ilk kez duyacağınız 21 bilgi.


1. Maximus'un Galya ile kapışacağı arenaya filmde de gördüğümüz gibi 5 kaplan getirilmiştir. Bu sahnelerin çekimi sırasında Russell Crowe kaplanlardan 5-10 metre kadar uzak tutulmaya çalışılmıştır.   

01-210.jpg


2. Joaquin Phoenix'in ben merhametli değil miyim diye bağırdığı sahne aslında senaryo da yoktu ancak Phoenix tamamen doğaçlama olarak bu sahneyi çekmiştir. Hatta bağırdığı sırada Connie Nielsen durumun farkına varamadığı için bir hayli korkmuş.

02-233.jpg


3. Maximus'un evini hatırlayıp betimleme yaparcasına anlattığı sahnenin senaryoda olmadığı biliniyor. Ünlü aktör Russell Crowe bu sahnede doğaçlama yeteneğini kullanarak güzel bir tasvir yapmıştır. Anlattığı ev ise başarılı oyuncunun Avustralya'da ki evidir.

03-245.jpg


4. Filmin önemli karakterlerinden biri olan Oliver Reed çekimlerin bitimine 3 hafta kala hayatını kaybedince sette büyük bir infial oldu. Proximo karakteri için yeni birinin bulunması ve çekimlerin yeniden yapılması gerekiyordu. Büyük bir maliyete sebep olan bu durum neyse ki filmin sigorta kapsamında olmasıyla çözüldü. Yapımcılar bu açığı sigortadan aldıkları 25 milyon dolarla kapattılar.

04-239.jpg


5. Gladyatör filminden tanıdığımız ve Hans Zimmer'in ortaya çıkardığı efsanevi film müziği tüm zamanların en çok satan müzikleri arasında yer alıyor.

05-177.jpg


6. Connie Nielsen'in filmde taktığı mühür yüzüğü tam 2.000 yıllık olup bir antika dükkanında bulunmuştur. Film hakkında en ilginç detaylardan biri de çekim süresince 27.000 parça zırh kullanıldığıdır. 

06-169.jpg


7. Filmin ilk başlarında Russell Crowe'un savaştan çıkmasıyla birlikte yüzündeki bir çok yara dikkatimizi çekiyor. Bu yaralar makyaj yoluyla yapılmamış olup sette ortaya çıkan yaralardır. Atıyla ilgili bir sorun yaşayan Russell Crowe çalışmalar sırasında yüzünü ağaç dallarına vurarak bu hale getirmiştir.   

07-166.jpg


8. Gladyatör filminin başrolü için ilk teklif başarılı aktör Mel Gibson'a götürülmüş ancak usta oyuncunun bu rol için fazla yaşlı olduğunu bahane ederek kabul etmediği söyleniyor. Üstelik o yıllarda Mel Gibson sadece 43 yaşında idi.

08-163.jpg


9. Film çekimleri sırasında Russell Crowe ve Sir Richard Harris 'in iyi bir dostluk bağı kurdukları biliniyor. İki ünlü isim bu dostluklarını normal hayatlarında da sürdürdüler ancak 2002'de Harris'in ölümü Aralarındaki muhabbetinde sonunu getirmiştir.

09-103.jpg


10. Russell Crowe, Gladyatör filmini en iyi Amerikan yapımı filmim olarak değerlendiriyor. Ayrıca filmden yıllar sonra verdiği bir röportajda başarılı aktör Maximus karakterinin rol aldığı en keyif verici karakter olduğunu da belirtmiştir. 

10-469.jpg


11. Roma imparatorluğunda arena içerisinde yapılan dövüşler oldukça kanlı bitiyordu. Bazen de halkın isteği doğrultusunda imparator baş parmağını kaldırarak savaşçıların ölmesini emrediyordu. Ancak günümüzde baş parmağın kaldırılması dur, bekle veya tamamdır gibi anlamlara geldiği için bu eski gelenek günümüze göre değiştirilmiştir. 

11-265.jpg


12. Hükümdarlığının öncesinde ve ilk başlarında Roma halkı Commodus'a oldukça bağlı ve sevgiyle yaklaşıyorlardı ancak bir süre sonra Commodus'un para ve şöhrete taptığını fark ettiler. Bu da Commodus'un sonunu getirdi.

12-306.jpg


13. Ünlü yönetmen Ridley Scott klişelerden uzak kalarak film çekimlerinde üzüm bağları, kadehler ve şarap gibi her zaman kullanılan materyallerin yerine daha özgün ve antik yunan dönemine ait objeler kullanmaya çalışmıştır. 

13-229.jpg


14. Ridley Scott projenin en başından itibaren Commodus rolü için Joaquin Phoenix'i düşünmüştür. Nihayetinde de bu rolün sahibi Phoenix olmuştur. 

14-222.jpg


15. Maximus'un dövmesi "SPQR", "Senato ve Roma Halkı" anlamına gelen "Senatus Populusque Romanus" anlamına gelir. 

15-206.jpg


16. Gladyatör filminde kullanılan vahşi doğaya ait kaplanların ülkede beslenmesi kesinlikle yasaktı. Bu sebeple yasal yollardan kaplan kullanmak yapımcılar için hayli zor oldu. Tüm çabaların sonunda Fas'ın Rabat kentindeki hayvanat bahçesi kaplanlarını ödünç olarak vermeyi kabul etti. 

16-134.jpg


17. Gladyatör sahneleri boyunca Russell Crowe bir çok kez sakatlanmıştır. Ünlü aktörün yaralarını şu şekilde sayabiliriz; bir kılıç dövüşünden sonra iki yıl boyunca sağ işaret parmağındaki tüm hissini kaybetti, film sonunda aşil tendonundan yaralandığını fark etti, ayak kemiğini kırdı, kalça kemiğini kırdı ve birkaç pazı tendonunu çıkardı.

17-128.jpg


18. Kolezyum'daki kalabalık sahneler için, gerçek insanların yanı sıra dijital eklemeler ve dört yüz adet kartondan yapılmış seyirci kullanıldı.

18-122.jpg


19. Commodus karakterinin yaratıcısı olan Jack Gleeson, 2011 yılında da Game of Thrones'un efsanevi karakteri olan Joffrey Baratheon karakterini yaratmıştır.

19-113.jpg


20. Germania savaş sahnesinin çekilmesi tamı tamına yirmi gün sürmüştür.

20-103.jpg


21. Kostüm tasarımcısı Janty Yates ve ekibi bu film için oyuncular ve figüranların giyebileceği 10.000'den fazla kostüm yaratmıştır.

21-075.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.