Gizem Karaca Kimdir

Muhteşem Yüzyıl isimli dizi ile kamera karşısına geçen güzel oyuncu, 9 Temmuz 1992’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Gizem Karaca Kimdir

Gizem Karaca Biyografisi

Annesi Arnavut babası ise Selanik göçmeni olan Gizem Karaca, ufak yaşta ailesiyle birlikte Amerika’da yaşamaya başladı. Lise eğitimini İstanbul’da gerçekleştiren Karaca İstanbul Üniversitesi’nde Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde eğitime başladı. Fakat güzellik yarışmasına girdiği için okulunu dondurdu. 

Başrol olarak 2012’de yayınlanmaya başlayan Eve Düşen Yıldırım isimli dizide oynamaya başladı. Dizide Muazzez karakterini canlandıran Gizem Karaca başrolü, Murat Han ve Mehmetcan Mincinozlu ile paylaştı. Dizi babasının ölümüyle amcasının yanına yerleşen Muazzez’e kuzenlerinin aşık olmasını anlatıyor. Daha sonra ise Adını Feriha Koydum: Emir’in Yolu isimli dizide rol alan Karaca, Güneş Sancaktar karakterni canlandırdı. 

Gizem Karaca 2014’te yayınlanmaya başlayan Güzel Köylü isimli dizide rol alaya başladı. Gül karakterini canlandırdığı dizinin başrollerinde Berk Cankat ve Mehmet Ali Nuroğlu yer almakta. Aynı zamanda Zerrin Sümer, Ahmet Mümtaz Taylan, Simge Selçuk ve Al İpin gibi oyuncular da rol almakta. Karaca, 2014’te vizyona giren Sen Seviyorum Adamım isimli filmde Barış Kılıç ile birlikte başrolü oynadı. Ezel karakterini canlandırdığı film, Kıbrıs’a yerleşen eski müzik yapımcısı Berk Ataman’ın Ezel’le tanışması ve ilişkilerini anlatıyor. Karaca’nın yanı sıra filmde, Ayşen Gruda, Asuman Dabak ve Orçun Kaptan gibi isimler de yer aldı.

Rol Aldığı Film ve Diziler

  • 2011- Muhteşem Yüzyıl
  • 2012- Eve Düşen Yıldırım
  • 2012- Adını Feriha Koydum: Emir’in Yolu
  • 2013- Benim Hala Umudum Var
  • 2014- Güzel Köylü
  • 2014- Seni Seviyorum Adamım
  • 2016- İstanbul Sokakları
  • 2017 - İçimdeki Fırtına

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.