Gizem Güven Kimdir

Çocuk yaşta kamera karşısına geçen Gizem Güven, 1 Ocak 1994’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Gizem Güven Kimdir

Gizem Güven Biyografisi

Reklam, dizi ve filmlerde yer alan Gizem Güven, Beykent Üniversitesi’nde Endüstriyel Tasarım eğitimi almaktadır. Çok ufak yaşlardan itibaren kamer karşısında olan genç oyuncu, 2002’de Bayanlar Baylar isimli dizide Ayça karakterini canlandırdı. Dizi, birbirlerinden boşanmış üç kadın ve üç erkeğin birbirlerine komşu olmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Hande Ataizi, Oktay Kaynarca, Sümer Tilmaç, Günay Karacaoğlu, Aşkın Nur Yengi ve Yavuz Bingöl yer aldı.

Gizem Güven daha sonra İki Arada isimli dizide Özge karakterini canlandırdı. Dizinin başrollerinden ise Açelya Akkoyun, Gül Onat, Nail Kırmızıgül ve Yosi Mizrahi yer aldı. 2003’de ise uzun yıllar süren Sihirli Annem isimli dizide Ceren karakterini canlandırdı. Peri dünyasının güzellerinden Betüş ile iyi niyetli fani Sadık’ın birbirlerine aşık olmasıyla dizi başlıyor. Yıllar içerisinde hem Sadık’ın çocukları hem de Betüş’ün annesi Dudu ile kız kardeşi Eda bu duruma alışırlar fakat Betüş ve Sadık çiftinin başı beladan her şeye rağmen çıkmaz. Dizinin başrollerinde İnci Türkay, Şahap Sayılgan, Nevra Serezli, Defne Joy Foster, Gül Onat ve Zuhal Topal yer aldı.

2006’da ise Selena isimli dizide Leyla karakterini canlandırdı. Dizi, anne ve babasının ölümünden sonra amcalarının yanına giden üç kız kardeşin yaşadığı fantastik olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Sinem Kobal, Gökhan Keser, Gizem Güven, Dilara Kurtuluş ve Cansu Demirci yer aldı. Daha sonra ise Ne Münasebet isimli dizide Ayça karakterini canlandırdı. Dizi, birbirlerinden zıt karakterlere sahip olan Demir ve Nil’in bir hukuk bürosunu işletmenlerini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Pelin Akil ve Sarp Levedoğlu yer aldı.

Rol Aldığı Diziler ve Filmler :

  • İki Arada - Özge (2002)
  • Sihirli Annem - Ceren (2003-2006 - 2011-2012)
  • Selena - Leyla (2006-2009)
  • Yedikule Hayat Yokuşu - Ayfer (2014)
  • Ne Münasebet - Ayça (2015)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum