Bulmacalarla ve Şifrelerle En İyi 10 Gizem Animesi | 2024

Bulmacalarla, şifrelerle ve ipuçlarıyla dolu olan cinayetleri araştırmaya hazır olun. Sizin için en iyi gizem animelerini derledik.
Bulmacalarla ve Şifrelerle En İyi 10 Gizem Animesi | 2024

Monotonluğu bozarak bulmacalarla, şifrelerle ve ipuçlarıyla dolu bir dünyaya adım atmak ister miydiniz? Sizler için en iyi gizem animelerini derledik. Listemizde bulunan animeleri izlerken kendinizi gizemli bir cinayeti araştırırken bulacaksınız. 

İşte En İyi 10 Gizem animesi...

1. Gosick

Gizem Animeleri
Kazuya, mitlerin ve batıl inançların bol olduğu St. Marguerite Akademisi’ne transfer yapmış olan bir öğrencidir. Bu okuldayken, günlerini kütüphanenin inzivasında içerikleri okuyarak ve yerel dedektiflerin çözmesi mümkün olmayan gizemli olayların altındaki gerçekleri araştırmakla geçirir. Zeki kız Victorique ile karşılaştığında ise gizemlerine bir ortak daha bulur. Dedektif animeleri arıyorsanız bu da tam size göre! 

TürKomediDramGizem
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2011
OyuncularAoi
Yuki
Takuya
Eguchi
Matt
Shipman

2. Paranoia Agent

Gizem Animeleri
Birbirleri ile bağlantısız olan Tokyo vatandaşları, elinde altın bir beyzbol sopası olan bir çocuk tarafından dövülmek üzere hedef halindedir. Dedektifler kurbanlar arasında var olan bağlantıyı anlamaya çalışırken, saldırıların ardından kurbanların hayatlarının düzelmeye başladığı da ortaya çıkar.

TürDramKorkuGizem
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2004
OyuncularShozo
Izuka
Toshihiko
Seki
Mamiko
Noto

3. Un-Go

Gizem Animeleri
Son Büyük Dedektif olarak bilinen Shinjurou ve ortağı Inga’nın bir araya gelmedi birçok şeyi de beraberinde getirir. İkili dünyanın dört bir yanındaki gizemleri çözmeye başladığında gizli gerçeklerin her biri ortaya çıkar. Batı’da bir zengin adam suikast içinde kalmıştır. İkili oraya gidip katili ortaya çıkartması mümkün hale gelmişti. İkili gittiği her yerde var olan tüm gizemleri çözerlerken ikilinin arasındaki bağ gizemini korumaktadır.

TürSuçDramGizem
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2011
OyuncularKris
Carr
Adam
Gibbs
Emily
Neves

4. Psycho-Pass

Gizem Animeleri
Suçlar Sybil ismindeki bir sistem tarafından analiz edildiği dünyada, yeni asker olan Akane polis gücüne katılmıştı. Lakin kendi adalet duygusunu her zaman sybil’in yargısının da üstünde tutmuştu. Akane’nin eylem yönetimini destekleyen eski müfettiş olan Uygulayıcılar onun yanında olmaya hazırdır.

TürAksiyonSuçDram
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenTom
Ubukata
OyuncularKana
Hanazawa
Miyuki
Sawashiro
Takahiro
Sakurai

5. Blast of Tempest

Gizem Animeleri
Mahiro ve Yoshino, Mahiro’nun kız kardeşinin gizemli bir cinayeti hakkında daha fazla bilgi edinmek için harekete geçerler. Issız bir adada mahsur kalan büyücü kızın da yardımı ile dünyayı kurtarabilecek bilgiler elde ederler. Üçü birlikte gizemlerin arasında derin bir yolculuğa kalkarlar.

TürAksiyonFantastikGizem
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2012
OyuncularKoki
Uchiyama
Miyuki
Sawashiro
Kana
Hanazawa

6. B: The Begining

Gizem Animeleri
İleri teknolojinin hüküm sürmüş olduğu ada ülkesi Cremona’da; Koku kraliyet polis gücünün altındaki dedektif Keith ile ortak çalışmaya başlar. İkili suç örgütünü bağlayacak olan olayların altındaki Killer B takma adındaki seri katilin kim olduğunu bulmak üzere harekete geçer.

TürAksiyonSuç
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenKazuto
Nakazawa
OyuncularHiroaki
Hirata
Hiroki
Touchi
Asami
Seto

7. Zankyou no Terror

Gizem Animeleri
Tokyo’nun büyük bölümü terörist saldırılarından dolayı yok olmaya başlamıştır. Suçluların kimliğiyle ilgili ipucu ise internete yüklenmiş olan garip bir videodur. Gizemli ipucundan dolayı şaşkına dönen polis, bu durumu ortadan kaldırabilmek için suçluları aramaya başlar.

TürSuçDramGizem
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2014
OyuncularKaito
Ishikawa
Soma
Saito
Atsumi
Tanezaki

8. Monster

Gizem Animeleri
Genç ve yetenekli olan Dr. Kenzo, hayatını Almanya’da bir hastanede çalışarak geçirmektedir. Lakin bir gün, aile katliamına şahit olduktan sonra travma geçiren ikiz kız kardeşiyle birlikte küçük çocuk hastaneye getirilir. Amiri, küçük çocuğun ameliyatını iptal edip belediye başkanını ameliyat etmesi gerektiğini söylediğinde ikilemde kalır. Üslerine karşı çıktığında ise kendisi bir cinayet zanlısı olarak bulur. Saklanmaya başladığında ise işler tamamen değişmeye başlar.

TürSuçDramGizem
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2004
OyuncularHidenobu
Kiuchi
Liam
O’Brien
Mamiko
Noto

9. Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider

Gizem Animeleri
Saikawa Araştırma Laboratuvarı üyesi olan Saikawa bir gezide; laboratuvarın bir parçası olmadığı halde eğitmenin kızı olarak gelen Nishinosono ile tanışır. Saikawa ve Nishinosono gezi sırasında ceset ile karşı karşıya kalırlar. İkili cesedin altındaki gizemi bulabilmek için ise araştırmalara başlar.

TürGizemGerilim
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2015
OyuncularYasuyuki
Kase
Atsumi
Tanezaki
Ibuki
Kido

10. Ghost in the Shell

Gizem Animeleri
Teknolojinin ileri seviyede olduğu 2029 yılında siborglar normal karşılanmaktadır. İnsan beyni direkt olarak internete bağlanabilmektedir. Binbaşı Motoko, terörle mücadele ve siber suçlar da dahil olmak üzere birçok alanı kapsayan özel operasyon bilimi ile çalışmaktadır. Amacı ise insanların ölümüne yol açabilen, suçlar işlemek üzere siborgların beynine giren Puppet Master’ı yakalamaktır.

TürAksiyonSuçGizem
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenMamoru
Oshii
OyuncularAtsuko
Tanaka
Iemasa
Kayumi
Akio
Otsuka

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.