GG Ne Demek?

Oyunlarda ve sosyal medyada sıkça karşılaştığımız gg kısaltması ne anlama gelir, GG nedir, instagram, twitter, whatsapp, tiktok gg ne demek? Bu yazımızda tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
GG Ne Demek?

GG Nedir?

Oyun tutkunlarının oldukça fazla kullandığı GG kısaltması "iyi oyun" , "güzel oyun" anlamlarına gelmektedir. İngilizce bir kısaltma olan GG'nin açılımı ise "Good Game" şeklindedir.

Oyuncular, oyunun nasıl geçtiğini "iyi oynadınız" , "zevkli oyundu" , "güzel oyun" gibi tabirlerle anlatmak yerine GG kısaltmasını kullanır.

gg ne demek


Whatsapp GG Ne Demek?

Whatsapp üzerinde mesajlaşırken bu kısaltmayı gördüyseniz yazan kişi size "güle güle" , "gitmem gerek" gibi tabirleri kullanmak yerine Whatsapp'ta sıkça görülen GG kısaltmasını kullanmıştır.


GG Olmak Ne Demek?

GG oldu kısaltmasını gördüyseniz büyük ihtimalle kısaltmayı yazan kişi "şimdi çok kötü yakalandı" , "çok fena sinirlendi" veya "kötü oldu" gibi tabirleri yazmak yerine GG oldum, GG oldu gibi kısaltmaları kullanmıştır. Örnek verecek olursak;

  • Sınavından kötü alan bir kişi: "Kanka çok kötü GG oldum ya."
  • Emre dün ne yaptı öyle ya: "Adam gg oldu kardeşim patates oldu."
  • Sen Azime'yle çıkmıyor muydun: "O iş gg oldu ya."

Instagram, Tiktok, Twitter, Twitch GG Ne Demek?

Sosyal medyada karşımıza çok fazla çıkan bu kısaltma gerçek anlamı dışında da kullanılabiliyor. Gerçek anlamı "iyi oyun" olan GG kısaltması sosyal medya üzerinde "bitti gitti" , "kötü oldu" gibi terimler yerine kullanılabiliyor. Örneğin bir köpeğin başına kötü bir şey geldiğinde videonun altına "Köpek GG" gibi ifadeler yazılabiliyor. Anlam genişliğine uğrayan GG kısaltması farklı anlamlarda da kullanılmaktadır.


Valorant, CS:GO, Among Us GG Ne Demek?

Oyunlarda GG kısaltması her zaman "iyi oyundu" , "zevkli oyun" , "güzel oynadık" , "hepimiz iyi oynadık" , "saygı çerçevesinde oynandı" , "oynadığım oyundan zevk aldım" , "güzel kapışmaydı" gibi tabirlerin yerine kullanılmaktadır. Genel olarak oyunların sonunda söylenir.

Oyunlarda gerçekleşen güzel bir olay olduğu zaman da GG kısaltması söylenir. Ya da tam tersi bir kişiyi diğer oyuncuyu inanılmaz bir şekilde öldürmüş ve tebrik etmek amacıyla insanlar GG kısaltmasını kullanabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum