Kafa Dinleyebileceğiniz Konaklama Seçeneği: Akyaka Rehberi

Muğla ve Marmaris arasında yer alan tatil bölgesi, birbirinden eşsiz koyları ile insana huzur veriyor.
Kafa Dinleyebileceğiniz Konaklama Seçeneği: Akyaka Rehberi

Sakin ve huzurlu olması nedeniyle tercih edilen bu bölge Muğla merkeze 18, Marmaris merkeze ise 31 kilometrelik mesafededir. Akyaka gerek doğası gerek tarihi kalıntıları nedeniyle son dönemlerin en fazla tercih edilen beldeleri arasında yer alır. Özellikle tertemiz koyları ve yemyeşil ormanlarıyla doğa harikası olarak tanınmaktadır.

Akyaka Otelleri

Akyaka ziyaretiniz sırasında birbirinden güzel ve tarihi kalıntıların bulunduğu bölgeleri görme fırsatını yakalayabilirsiniz. Akyaka tarihi itibariyle oldukça zengin bir bölge olmasının yanı sıra özellikle doğa ile iç içe olan bir balıkçı kasabası. Akyaka ziyaretiniz sırasında konaklamanız için Akyaka otelleri arasında en konforlu ve en iyi hizmet veren otelleri sizin için bir araya getirdik.


Akyaka’da Gezilecek Yerler

  • Akyaka Plajı: Akyaka’da denize girebileceğiniz en iyi bölgelerden biri Akyaka plajıdır. Tertemiz plajı, masmavi denizi ve güneşiyle Akyaka’nın en önemli plajı konumundadır. Aynı zaman da halk plajı olan Akyaka plajı, denizi oldukça sığdır. Bu nedenle özellikle çocuklu ailelerin keyifli bir şekilde denize girmesine olanak tanıyan bir plajdır. Akyaka plajını diğer plajlardan ayıran en önemli özellik ise engelliler için özel olarak tasarlanmış plaj olmasıdır. 2016 yılında ‘engelsiz plaj’ olarak anılmaya başlanmış en temiz ve en iyi plajlardan bir tanesidir.
  • Akbük Koyu: Akyaka‘nın en özel ve en güzel yerlerinden olan Akbük koyu, denizin ve güneşin en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz bölgelerden bir tanesidir. 1. Derece doğal sit alanı içinde olması nedeniyle el değmemiş doğası, yemyeşil ormanları ve masmavi deniziyle görenleri hayrete düşüren bir güzelliğe sahiptir. Akbük koyunun neredeyse tamamı sakız ağaçlarıyla çevrili bir bölgedir. Son dönemlerde yerli turistlerin yoğun ziyaretleri sonrasında yabancı turistlerin de ziyaret etmeye başladığı bir bölgedir.
  • Küfre Koyu: Özellikle yat ve tur teknelerinin eşsiz güzelliğini görmek için geldiği en iyi bölgedir. Akyaka’nın tertemiz havasını en iyi şekilde hissedebileceğiniz bir koydur. Yemyeşil ağaçlarla çevrelenmiş masmavi denizi, sıcak güneşi ve eşsiz manzarasıyla ev sahipliği yapmaktadır. Küfre boyu ayrıca masmavi denize sahip olmasının yanın da gün batımıyla ünlenmiş bir koydur. Bu koya araçlarla ulaşmak bir hayli zor olduğu için genellikle yat ve teknelerle gelinebilmekte. Özellikle yerli ve yabancı turistler sakinlik ve doğal güzelliklerini görmek için sıklıkla ziyaret etmektedir.
  • Idyma Antik Kenti: Akyaka ziyaretiniz sırasında görmeniz gereken en önemli bölgelerden bir tanesidir. Ldyma Antik kenti, yaklaşık olarak 2.500 yıllık zengin bir tarihe sahip en özel antik kentler arasındadır. Gökova köyünün üst kısmında yer alan antik kent, Milattan önce 4. Ve 3. Yüzyıllara kadar zengin bir tarihi geçmişi olduğu düşünülmektedir. Antik kent içinde birbirinden farklı mezarlar mevcuttur. Akyaka bölgesinden ayrılmadan önce ziyaret etmeniz gereken en önemli bölgelerden biridir.

Akyaka’da Konaklayabileceğiniz En İyi Oteller

Akyaka Otelleri

Akyaka ziyaretinizde en iyi şekilde konaklayarak dinlenebilmeniz için Akyaka’da bulunan en konforlu ve en rahat edeceğiniz otelleri sizin için listeledik. Ancak Akyaka bölgesinin dışında başka bir şehirde tatil yapmak isteyenler için o bölgedeki en kaliteli ve konforları görmek için https://www.gezinomi.com/ sitesini ziyaret ederek müşterilerden en olumlu dönüşleri alan otelleri inceleyebilirsiniz.

  • Kerme Ottoman Palace: Marmaris’e 30 kilometre ve hava alanına 60 kilometrelik mesafede bulunan bu tesis bünyesinde toplamda 40 oda bulunmaktadır. Konforlu odaları, güler yüzlü personellerinin yanı sıra tesis bünyesinde değerli müşterilerinin en iyi şekilde dinlenebilmeleri ve keyifli dakikalar geçirmeleri için açık havuz, masaj salonu, bisiklet, oyun salonu gibi aktiviteleri de bulundurmaktadır. Estetik mimarisiyle Akyaka’da konaklayabileceğiniz en iyi tesislerden bir tanesidir.
  • Kerme Ottoman Gökova Butik Apart: Akyaka merkeze 4 kilometre ve hava alanına 67 kilometrelik mesafede bulunan bu tesiste toplamda 16 oda bulunmaktadır. Yemyeşil bir alanın üzerine inşa edilmiş estetik ve modern bir tesistir. Güler yüzlü personelleri, otel odaları oldukça konforlu ve lezzetli mutfağıyla ismini sık sık duyurmaktadır.
  • Mevsim Otel: Akyaka merkezde yer alan ve hava alanına 70 kilometrelik mesafede bulunan bu tesisin denize uzaklığı ise sadece 50 metredir. Tesis bünyesinde toplamda 13 oda bulunmaktadır ve hepsi oldukça konforlu ve dinlenebilmeniz için en iyi şekilde hazırlanmaktadır.
  • Huzur Apart Otel: 2.500 m2 alan üzerine kurulan bu tesis, güler yüzlü personelleri ve konforlu odalarıyla Akyaka ziyaretiniz sırasında tercih edeceğiniz en iyi tesisler arasındadır. Gezilebilecek yerlere yakın bir mesafede bulunması sebebiyle özellikle yerli turistler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.