German Rex Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Sayıca oldukça az olan German Rex kedisi, asil duruşu ve atletik vücut yapısı ile oldukça farklı kedi türleri arasında yer alamaktadır. Onu daha yakında tanıyabileceğiniz yazımızda German Rex hakkında merak edilen herşeye ulaşabilirsiniz..
German Rex Kedisi Bakımı ve Özellikleri

German Rex Kedisi Bakımı ve Özellikleri

German Rex, oldukça eski kedi ırkları arasında yer almaktadır. Adında da anlaşıldığı gibi German Rex kedisinin doğum yeri Almanya olarak bilinmektedir. Cornish Rex kadar popüler olmasa da bu kedi türü günümüzde bir çok farklı ülkede evcil olarak beslenmektedir.

İlk olarak 1940 yılında Almanya’da görülen bu kedi türü 2. Dünya Savaşı’nın sona ermesinin hemen ardından keşfedildiği bilinmektedir. Doğu Berlin kalıntıları arasında dolaştığı görülen German Rex kedisine ilk olarak Lammchen adının verildiği söylenmektedir. Sonrasında 1957 yılında sokakta çiftleşmesi ile tüm dünyada hızla yayılım göstermiştir. Ancak günümüzde diğer kedi türlerine nazaran sayıca oldukça az bir kedi türü olarak bilinmektedir.

German Rex Kedisi


German Rex Kedisi Kişiliği

German Rex kedisi cana yakın kişiliği ile ön plana çıkmaktadır. Oldukça aktif ve enerjik olan bu kedi türü insanlar ile her daim içe içe olmaktan büyük mutluluk duymaktadır. Ayrıca sahibine bir hayli sadık olduğu bilinen German Rex kedisi, ev içerisinde her daim yanı başınızdan ayrılmadığı söylenmektedir. Ancak sahibi tarafından ilgilenilmemesi durumunda bir köşeye uzanarak sessizce yattığı söylenmektedir.

Son derece zeki, akıllı ve uyanık olan German Rex kedisi öğrenme konusunda bir hayli istekli bir kişiliğe sahip olduğu bilinmektedir. Sahibi ve çocuklar ile saatlerce hileli oyunlar oynayabilen bu küçük dostumuz getir-götür oyunlarından da zevk almaktadır. Ayrıca her daim aktif olan German Rex kedisi muazzam bir sabra sahip olduğu dikkatlerden kaçmamaktadır. Bu da German Rex kedisini oldukça sadık yapan özelliklerinden bir tanesi olarak bilinmektedir.

German Rex Kedisi


German Rex Kedisi Görünümü

Uzun, ince bacakları ve yuvarlak yüz yapısı ile German Rex kedisi orta boy kedi ırkları arasında yer almaktadır. Vücut yapısı oldukça atletik bir görünüme sahip olması ile beraberinde kaslı bir yapıya sahiptir. Ancak bir Cornish Rex kedisinden daha ağır olmadıkları söylenmektedir.

German Rex kedisi dolgun yanakları, büyük kulakları ve uyanık göz ifadeleri ile bir hayli sevecen bir görünüme sahiptir. Küçük burun yapısı ve kıvrımlı bıyıkları ile oldukça tatlı bir surata sahiptir. Ayrıca German Rex kedisinin en göze çarpan özelliği ise ipeksi, kısa ve ince tüy yapısı olarak bilinmektedir.

German Rex Kedisi


German Rex Kedisi Bakımı

German Rex kedisi kısa tüy yapısı ile bakım işlemleri oldukça kolay görülmektedir. Haftada birkaç kez ölü tüylerden arınması için tarama işlemlerinde bulunmanız yeterli olacaktır. Kedinize suyu sevdirmeniz durumunda sık olmasa da ılık bir banyo tüy bakımının korunmasına yardımcı olmaktadır.

Kedinizin sağlığı için her daim temiz bir ortam yaratmanız gerekmektedir. Özellikle çalışan aileler için daha yorucu olan bu işlem hiçbir zaman aksatılmadan gerçekleştirilmelidir. German Rex kedisinin mama, kum ve su kabını düzenli olarak dezenfekte etmeniz gerekmektedir.

German Rex kedisi bakım işlemlerinde tırnak sağlığının korunması da önemli bir konudur. Düzenli tırnak kesimi hem kedinizin sağlığını koruyacağı gibi hem de çevresine zarar vermesini engelleyecektir. Ayrıca kedinizin tırnak bakımında kedi tırmığı da kullanabileceğinizi unutmayın.

German Rex Kedisi


German Rex Kedisi Sağlık Durumu

German Rex kedisi bilinen bir kalıtsal hastalığı taşımamakla beraberinde oldukça sağlıklı bir kedi türü olarak gösterilmektedir. Ortalama yaşam süresinin 16 yıla kadar gelebildiği bilinen bu türde düzenli beslenme ve uygun ev ortamı oldukça önemli olacaktır.

Her daim güçlü ve zinde kalması için German Rex kedisini kaliteli mamalar ile beslemeniz gerekmektedir. Özellikle yavru iken yavru kedi maması, yetişkin iken yetişkin kedi maması tüketmeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca kilo durumuna göre diyet maması kullanmanızda fayda var.

German Rex kedisi vücut direncinin korunması ve mikroplara karşı dirençli kalması için yavruluktan yetişkinliğe kadar aşı işlemlerinin uygulanması gerekmektedir. Veteriner hekim tarafından gerçekleştirilecek olan aşı işlemlerinde German Rex kedisinin yaşam süresinin maksimuma çıkmasında en etkili yol olacaktır.

German Rex Kedisi


German Rex Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Cana yakın, sevgi dolu kişiliği ile çocuklu aileler tarafından oldukça ideal bir kedi türü olan German Rex, her daim çocuklar ile iç içe olmaktan büyük mutluluk duymaktadır. Özellikle etkileşimli oyunlar oynamaktan ve evin dört bir köşesini dolaşmaktan bir hayli zevk aldığı bilinmektedir.

Çocuklar ile olduğu kadar diğer evcil hayvanlarla da oldukça iyi geçinebilen German Rex kedisi, kedi ve köpekler ile kalıcı bir dostluk kurabilmektedir. Ancak kedinizi ilk buluşmalarda her daim kontrol etmenizde fayda var. Ayrıca küçüklükten itibaren diğer bir evcil hayvanla beraber aynı ortamı paylaşması German Rex için daha sağlıklı görülmektedir.

German Rex Kedisi


German Rex Kedisi Özellikleri

  • German Rex kedisi doğal yollar ile çiftleşme sağlamış bir kedi türü olarak bilinmektedir.
  • Sayıca oldukça az olan German Rex kedisi ilk olarak 1940’lı yıllarda Almanya’da görülmüştür.
  • German Rex kedisi insancıl kişiliği ile çocuklu aileler için oldukça ideal bir kedi cinsidir.
  • Sevgi dolu, enerjik ve saygılı yapısı ile her daim sadık olabilen German Rex kedisi sahibi ile vakit geçirmekten büyük zevk almaktadır.
  • German Rex kedisini kaliteli mama ve diyete uygun beslenme ile büyütmeniz durumunda ortalama yaşam süresi 16 yıl olarak bilinmektedir.
  • Diğer kedi türlerine nazaran en dikkat çeken özelliği ipeksi, kısa ve ince olan kusursuz tüy yapısı olduğu söylenmektedir.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.