Gerçek Olduğuna İnanmayacağınız 15 Dünya Rekoru

Bazı insanlar garip bir şeyler yaparak dünya rekoru kırarlar. Ufak bir araştırma yaparak, en küçücük bel, ağzına en çok canlı çıngıraklı yılan sokan, kafasıyla tuvalet kapağı kıran gibi saçma sapan inanmayacağınız en tuhaf 15 dünya rekorunu derledik.
Gerçek Olduğuna İnanmayacağınız 15 Dünya Rekoru

Herkesin ilginç olarak gördüğü şeyler, bazılarımız için 'normal' görünüyor. Üstelik bu 'normal' olarak gördüklerinden gurur duyuyorlar. 'Normal' dedikleri şeyler o kadar acayip ki bazen gerçek olduğuna bile inanamıyor insan. Aslında deli şeyler yapan ve onları kaydeden diğer deli insanlarla dolu, deli bir dünyada yaşıyoruz.

İşte gerçek olduğuna inanamayacağınız en tuhaf 15 dünya rekoru:

1. En Çok Big Mac Yemek

İlginç Dünya Rekorları

2016 yılında, Donald Gorske adlı bir adam, 28.788 Big Mac yiyerek dünya rekoru kırdı. Bu acayip adam, Big Mac’i toplu olarak alıyor ve genellikle günde iki tane yiyor.  Big Mac'siz bir gün geçirdiği en son gün 2000 yılının Kasım ayıymış. Anlayacağınız adamın her hücresi hamburgerden oluşuyor.


2. En Yaşlı Seks İşçisi

İlginç Dünya Rekorları

Dünyanın en eski seks işçisi Birleşik Krallık'ta Sheila Vogel-Coupe adında 87 yaşında bir kadın. İkinci kocasının ölümünü takiben 83 yaşındayken başlıyor ve kısa ama dikkat çekici kariyere ulaşıyor. 


3. Burun İle Dakika Başına En Çok Sözcük Yazan

İlginç Dünya Rekorları

Mohammed Kursheed Hussain adındaki bir adam, burnuyla 47 saniyede 103 karakter yazabiliyor.  Eşsiz olarak kullanışlı bu yetenek için adamı ayakta alkışlıyoruz.


4. En Küçük Bel

İlginç Dünya Rekorları

“Korse Kraliçesi” olarak bilinen 73 yaşındaki Amerikalı kadın Cathie Jung, 24 saat hiç çıkarmadığı korseyle yaşıyor. Dünyadaki en küçük bel rekoru için çabalayan bu acayip kadının şu andaki beli sadece 15 inç civarında.


5. En Uzun Öpücük

İlginç Dünya Rekorları

Dünyanın en uzun öpücüğü 58 saat 35 dakika 58 saniye sürdü. Tayland'dan bir çift, 2013'te bir Ripley's Believe It or Not adlı etkinliğine katıldı. Yarışmayı birincilikle bitiren bu aşıklar, elmas yüzükleri ödülünü alma hakkını kazandılar. Bunların en azından bir amacı varmış..


6. Bir Dakikada Çeneyle En Çok Yumurta Kırmak

İlginç Dünya Rekorları

Dragon Jetlee adındaki bir adam çene hareketiyle bir dakika içinde 150 yumurtayı kırdı. Dünya rekorunu elinde tutan bu çenesi düşük adamı lütfen garipsemeyelim. Çünkü bu rekor daha önce çokça yapılmış ve bir önceki rekor 130 yumurtayla Leo Mondello adlı adam yapmış.


7. En Kalabalık Düğün

Dünyanın en ilginç rekorları

Sri Lanka'dan Nisansala ve Nalin adlı bir çift düğününde, 25 sağdıç, 23 nedime ve en çok görevli bulundurarak dünya rekoru kırdı.


8. Karda En Uzun Süre Kalma

Dünyanın en ilginç rekorları

Çinli Jin Songhao, Ocak 2011'de vücudu tamamen karla temas halindeyken 46 dakika 7 saniye geçirerek adını Guinness Dünya Rekorlar'ına yazdırmayı başardı. Gelsin bir de Erzurum’un soğuğunu görsün…


9. Bir Dakikada Kafasıyla En Çok Klozet Kapağı Kırmak

Dünyanın en ilginç rekorları

Bu yetenek için dünya rekoru 46 ve bu rekor, 2007'de Amerika Birleşik Devletleri'nden Kevin Shelley tarafından yapılmış. Hayır yapsın da bu fikir nereden aklına gelmiş olabilir?


10. Dünyanın En Hızlı Tuvaleti

Dünyanın en ilginç rekorları

Bu mekanizma (motosiklete monte edilmiş) saatte 55 km hızı yakaladı ve İngiltere'nin Colin Furze tarafından yapıldı. Ayrıca bu tuvalet gerçek tuvalet özelliklerini hepsini sağlıyor. Hayır taharet musluğu yok..


11. Vücutta En Çok Piercingler

Dünyanın en ilginç rekorları

Elaine Davidson adında Brezilyalı bir kadın 1997'de vücudunu deldirdi. 2006'da yılına geldiğinde toplamda 4225 vücut percing ile dünya rekoru sahibi oldu. Süzgeç gibi mübarek..


12. İp Üzerinde Dağa Çıkmak

Dünyanın en ilginç rekorları

Normal bir insan Almanya’nın en yüksek dağı olan Zugspitze’ye çıkmak için teleferik kullanır ama Freddy Nock aynı işi gergin ip üzerinde yürüyerek yaptı. 80 dakika süren 1 kilometrelik çılgın yürüyüş boyunca 348 metre de yükselen Nock, en yüksek irtifalı ve en uzun mesafeli gergin ip yürüyüşü rekoru kırdı.


13. Kaykay Üzerinde Dünya Turu

Dünyanın en ilginç rekorları

Tam 12158 kilometre ve bir yıldan fazla süren bir seyahat. Aralarda raft, tren, bisiklet, tekne gibi alternatif araçlarla transferler yapan Rob Thomson, neredeyse bütün dünyayı kaykay üzerinde geçti. Günde 5-6 saat kadar kaykay ile seyahat eden Thomson’a göre ilk 3 saat çok keyifli fakat, sonrası tam bir eziyete dönüşüyor.


14. Vücudunda En Çok Kaşık Tutmak

Dünyanın en ilginç rekorları

"İnsan Vücudunda En Çok Kaşık" rekorunun sahibi Gürcistanlı Etibar Elchiyev, vücuduna 50 metal kaşığı tutarak yerleştirmeyi başarmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum