Gerard Gumbau Kimdir

Gerard Gumbau, 18 Aralık 1994’de İspanya’nın Campllong kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Gerard Gumbau Kimdir

Gerard Gumbau Biyografisi

Gerard Gumbau’nun Kulüp Kariyeri

Gerard Gumbau, futbol kariyerine ilk olarak Girona takımının alt yapısında başladı. 2012-2013 sezonunda gösterdiği performans ile teknik ekip tarafından B takıma yükseltildi ve 2013-2014 sezonunu Girona’nın B takımında geçirdi. Bir sezon forma giydiği takımda toplamda 32 maça çıkan genç futbolcu, oynadığı oyun ile dikkatleri üzerine çekti ve birçok Avrupa kulübünün transfer listesine girdi. Gelen teklifler arasından kendisini için en uygun olanını Barcelona olduğu belirtti.

gerard gumbau barcelona la liga

2014-2015 sezonun Barcelona ile sözleşme imzalayan Gerard Gumbau, Barcelona’nın B takımına monte edildi. Bir sene içerisinde B takımıyla 40 maça çıkan genç yetenek, bu maçlarında toplamında 4 kez de fileleri havalandırdı.

gerard gumbau barcelona

2015 yılında ise ilk kez as takıma davet edildi ve Uluslararası Şampiyonlar Kupası’nda forma giydi. 2015-2016 sezonun başlangıcında da as takım ile çalışmalara başlayan Gerard Gumbau, sezonun başında şimdiye kadar 2 maça çıktı. Genç yaşına rağmen as takım ile maçlara çıkmaya başlayan Gerard Gumbau, otoriteler tarafından Barcelona’nın ilerde etkili futbolcularından birisi olacağı belirtildi. İspanyol futbolcu, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine hem as takımda hem de B takımda devam etmektedir.

Gerard Gumbau’nun Başarıları

Barcelona

İspanya Kral Kupası: 2014-2015

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.