Gent Gezilecek Yerler

Gent 250 bini aşan nüfusuyla Belçika'nın lokomotif şehirlerinden biridir. Şehirde birçok tarihi ve turistik mekan bulunmaktadır. İşte, Gent'in gezilecek görülecek yerleri...
Gent Gezilecek Yerler

Gent Hakkında Bilgi

  • Gent, Belçika'nın Flanders bölgesinde yer alan bir şehirdir.
  • Gent Doğu Flanders Eyaleti'nin başkentidir.
  • Şehir 7. Yüzyılda, Scheldt ve Leie nehirlerinin kesişim noktası olan önemli bir kavşakta kurulmuştur.
  • Gent şehrinde en yüksek sıcaklıklar Ağustos ayında yaşanmaktadır.
  • Gent şehrinde en düşük sıcaklıklar Ocak ayında görülür.
  • Şehir yılın her döneminde yüksek miktarda yağış almaktadır.
  • Gent Türkiye'ye göre bir saat geridedir.
  • Avrupa Birliği ülkesi olan Belçika'nın Gent şehrinde para birimi Euro'dur.
  • Şehir nüfusunun %58'i Katolik, %35'i Ateist, %3,6'sı Müslüman, %1,1 Protestan, %0,6 Ortadoks, %0,3 Budist, %0,2'lik kısım Musevilik dinine inandığı bilinmektedir.
  • Avrupa'nın en büyük kumaş üreticilerinden biridir.

Gent Gezilecek Yerler

  • Gent'de gezilecek yerler listesi
  • Gent'deki müzeler
  • Gent'deki yer alan tarihi mekanlar
  • Gent turistik noktalar
  • Gent otel önerileri
  • Gent'de nerede ne yenir?
  • Gent'de ulaşım nasıl sağlanır?
  • Gent'e ne zaman gidilir?
  • Gent festivalleri nelerdir?

Gravensteen Kalesi

Bu yapı şehrin Ortaçağ döneminden kalma kalelerinden biridir. 1180 yılında inşa edilen kale Haçlı Seferleri’nin ardından oluşturulmuştur. Asırlara meydan okuyan şaşalı kale 1885 yılında aslına uygun biçimde restore edilerek daha da sağlamlaştırılmıştır. Gent turizmine hareketlilik getiren Gravensteen Kalesi, bölgenin simge yapıtlarından birisi olup kentte muhakkak ziyaret edilmesi gereken mekanların başında gelmektedir.

gravensteen-kalesi.jpg


Gent Şehir Merkezi

Gent, yalnızca Belçika’nın değil Avrupa’nın en tarihi ve turistik merkezlerinden biridir. Şehre ilk kez gelenler Gent’in her köşesinde bir sürprizle karşılaşmaktadır. Tarihi kiliseler, çan kuleleri, her biri simetrik şekilde konuşlandırılmış binalar, eşsiz meydanlar büyüleyici bir şehri yansıtıyor.

gent-sehir-merkezi.jpg


Aziz Bavo Katedrali

Aziz Bavo Katedrali şehrin piskoposluk merkezidir. 942 yılında inşa edilen ve en yüksek noktası 89 metre olan tarihi katedral şehrin en değerli manevi yapısıdır. İlk önce Gotik tarzda yapılan katedral yaklaşık 100 yıl sonra Romanesk tarzda genişlendirilen dini mekan Gent’in turizmine müthiş bir katkı sağlamaktadır. Gent seyahatlerinin öncelikli adreslerinden biri haline gelen Aziz Bavo Katedrali’ni mutlaka ziyaret edin. Belçika'nın Brüksel şehrine giderseniz, gezilip görülmesi gereken yerlerini "Brüksel Turistik Gezi Rehberi " içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

aziz-bavo-katedrali.jpg


Gent Güzel Sanatlar Müzesi

20. yüzyılda kurulan müzede Ortaçağ’a ait heykeli resim, tablo, baskı ve halılar sergilenmektedir. Güzel Sanatlar Müzesi’nde ulusal eserlerle, yabancı sanatçılara ait birçok eser ziyaretçilere sunulmaktadır. Kurumun sergilediği koleksiyonlar her geçen gün daha da artmaktadır. Aynı zamanda müzeye ek olarak antik eserlerin sergilendiği bir bölüm daha açılmıştır.

gent-guzel-sanatlar-muzesi-001.jpg


Schelde Nehri

435 km uzunluğundaki nehir Fransa, Belçika ve Hollanda ülkelerinde akmaktadır. Gent’e hayat katan bu nehir ve kolları geçtiği bölgelerin tarımsal faaliyetlerine de olumlu katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda ülkedeki sanayi kuruluşlarına da su imkanı sunmaktadır. Anvers'e gittiğinizde gezilip görülmesi gereken yerleri " Brugge Gezi Rehberi" içeriğimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz.

schelde-nehri.jpg


Aziz Nikolas Kilisesi

Aziz Nikolas Kilisesi, Tarihi Buğday Pazarı’nın hemen yanında bulunan dini yapının inşa süreci 13. yüzyıl boyunca sürmüştür. Yapının en önemli kısmı oluşturan kulesidir. Aziz Bavo Katedrali'ndeki türdeşiyle birlikte uzun süre gözlem ve uyarı amacıyla kullanılmıştır.

aziz-nikolas.jpg


Çan Kulesi ve Tarihi Kumaş Borsası

Taş ustası Jan van Haelst'in günümüzde Gent Şehir Müzesi'nde sergilenen planlarına bağlı kalınarak 1313-1380 tarihleri arasında inşa edilmiştir. Hemen bitişiğindeki dikdörtgen biçimli salon ise kentin Orta Çağ’da zenginleşmesini sağlayan Tarihi Kumaş Borsası için inşa edilmiştir. Salonun girişinde Mammelokker Efsanesi’ni betimleyen eklenti yer alıyor. Anvers'e gittiğinizde gezilip görülmesi gereken yerleri " Anvers Gezilecek Yerler" içeriğimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz.

can-kulesi-001.jpg


Korenmarkt

Korenmarkt 10. ve 11. yüzyıllarda tahıl ticaretinin yapıldığı yerdir. Hatta bir diğer adı Buğday pazarı olan yer,  Leie Nehri ile Aziz Nikola Kilisesi arasında bulunmaktadır. Kentin ünlü alışveriş caddeleri Veldstraat ile Kortemunt’u birbirine bağlamaktadır. Belçika’nın lezzetli patatesleriyle yapılan yemeklerin tadına bakıp, Leffe içebileceğiniz çok sayıda kafe, restoran ve barı burada deneme fırsatını yakalayabilirsiniz.

korenmarkt-002.jpg


Bourgoyen-Ossemeersen Nature Reserve

Doğa tutkunlarının Belçika'ya geldiğinde mutlaka gitmesi gereken yerlerden biridir. 10 binlerce su kuşunun üreme alanı olarak kullandığı sulak alanda pek çok amfibi ve memeli türü yaşamını sürdürüyor. Merkezinde, geçmişte Flaman Kontları tarafından kullanılmış bir şahin evinin bulunduğu vahşi yaşam alanında fotoğraf çekilebilirsiniz.

bourgoyen-ossemeersen-nature-reserve.JPG


Vooruit

Ferdinand Dierkens tarafından tasarlanan, 1911-1914 yılları arasında inşa edilmiş olan Vooruit, iç savaş döneminde sosyalist hareketin sembolü haline gelmiştir. Balo salonu, sinema ve tiyatro bölümleri de bulunan yapı, Edward Anseele’nin destekleriyle kapitalizme karşı direnen işçi sınıfının cüzi fiyatlar ödeyerek yemek yiyebilecekleri, bir şeyler içebilecekleri, kültürel etkinliklere katılabilecekleri festival ve sanat merkezine dönüştürülmüştür.

vooruit.jpg


Gent Nerede Kalınır? - Otel Tavsiyeleri

Gent'e gittiğinizde nerede kalacağınız konusunda kafanızda soru işareti kalmasın diye biz sizler için, bütçenize göre otelleri derledik. otel listemize göz atarak size en uygun oteli bulabilirsiniz. İşte Gent'in en iyi otelleri...


Ghent Marriott Hotel

Ghent Marriott Hotel, şehirde yer alan oteller arasından en lüks otellerden biridir. Tatil yaparken beklentileriniz lüks ve konfor ise sizler için mükemmel bir tercih olacaktır. Otelde ücretsiz WiFi, otopark, kahvaltı ve küçük bir bar bulunmaktadır.

ghent-marriott-hotel.jpg

Adres: Korenlei 10, 9000 Gent, Belçika

Telefon: +32 9 233 93 93

Fiyat; 170€ - 240€ fiyat aralığında


Cour St Georges

Şehrin merkez bölgesinde bulunan Cout St Georges, konuklarına şehir yaşamı içinde yer açması en büyük avantajıdır. Bu oteli tercih ettiğinizde şehri kolaylıkla gezebilirsiniz. Maliyeti düşürerek şehir içinde oldukça rahat bir şekilde tatilinizi sürdürmenizi sağlayabilirsiniz. Otelücretsiz WiFi ve kahvaltı sunmaktadır. Ayrıca evcil hayvanını yanından ayırmayan gezginler için de durak noktası olabilmektedir. 

cour-st-georges.jpg

Adres: Hoogpoort 75, 9000 Gent, Belçika

Telefon: +32 9 224 24 24

Fiyat; 130€ - 140€ fiyat aralığında


B&B Snooz Inn

Sabah kahvaltısı için alternatif aramak zorunda kalmayacağınız B&B Snooz Inn, konakladığınız otelde kahvaltı yaparak güne hazır bir şekilde başlamak ve hızlıca şehri gezmek isterseniz tercih edebileceğiniz otellerden biridir. Otelde ücretsiz WiFi, otopark ve özel oda servisi de bulunmaktadır.

bb-snooz-inn.jpg

Adres: Ham 89, 9000 Belgium, Belçika

Telefon: +32 496 24 14 26

Fiyat; 100€ - 110€ fiyat aralığında


Campanile Hotel & Resaurant Gent

Gent şehrinde yapacağınız tatilde düşük bütçeli otel arıyorsanız, tercih etmeniz gereken ilk otellerden biri olan Companile Hotel'i tercih edebilirsiniz. Çünkü daha az beklenti ile düşük fiyat arayışında olan gezginlerin ilk tercihleri arasındadır. Otelde ücretsiz WiFi, otopark ve kahvaltı servisi bulunmaktadır.

campanile-hotel--resaurant-gent-002.jpg

Adres: Akkerhage 1, 9000 Gent, Belçika

Telefon: +32 9 220 02 22

Fiyat; 72€ - 85€ fiyat aralığında


Gent Nerede Ne Yenir? - Restoran Tavsiyeleri

Belçika'nın en iyi çikolata markalarından bazıları; Pierre MarcoliniLeonidasElizabeth, The Old Chocolate HouseNeuhausGuylianGodiva bu markaların en az birinin çikolatalarını tatmadan gelmeyin demek yanlış olmaz heralde... Belçika denildiğinde akla üç şey gelmektedir. Çikolata, midye ve bira. Bunların yanında waffle ve patates kızartmasını da mutlaka denemelisiniz.


Oak Restoran

Belçika'nın en sevilen restoranlarından biri olan Oak Restoran, genellikle vejetaryenlerin ve glütensiz seçenekleri tercih edenlerin sürekli gittiği restoranların başında gelir. Fiyatlar biraz tuzlu. Ancak, gerek lezzet açısından gerekse servis açısından oldukça hakkıdır diyebiliriz.

oak-restoran.jpg


Karel De Stoute

Bu mekana ister öğle yemeği için ister akşam yemeği isterseniz de gece dışarı çıktığınızda gidebilirsiniz. Bazılarına göre Gent'de yemek yiyebileceğiniz en iyi yer olarak görülmektedir. Şehirde oldukça popüler olduğundan gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız gereklidir. Çünkü boş yer bulamayabilirsiniz.

karel-de-stoute-001.jpg


Allegro Moderato

Allergo Moderato, hoş bir ambiyansa sahiptir. Gerek yemeklerinin lezzeti gerekse oldukça çeşitli olması sizleri tatmin edecektir. Kanal manzaralı olması da extra bir güzellik katmaktadır. Garsonları samimi ve yemekleri iyidir. Bu yüzden tercih edebileceğiniz restoranlar arasında olabilir. Gent'e gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken restoranlardandır.

allegro-moderato.jpg


De Warempel

Bundan 5 sene öncesine kadar vejetaryen restoran olan De Warempel, 2014 yılında et ve balık yemeklerinin eklenmesiyle vejetaryen restorandan esnek restorana çevrilmiştir. Hem Gent'in merkezinde hem de kalabalıklardan uzak bir restoran arıyorsanız tercihleriniz arasında olabilecek restoranlardan biridir. Ayrıca De Warempel restoranda partiler ve etkinlikler için yemek hizmeti de sunulmaktadır. Çeşit, sağlık ve lezzet üçlüsünü bir arada yakalamak isterseniz mutlaka bu restorana gitmeniz gerekmektedir. 

de-warempel.jpeg

Adres: Zandberg 8, 9000 Gent, Belçika

Telefon: +32 9 224 30 62


Gent'e Nasıl Gidilir?

Türkiye'den direkt olarak Gent'e giden uçuş bulunmamaktadır. Brüksel veya Brugge'ye gidip oradan yaklaşık 1 saatlik yolculukla Gent'e ulaşım sağlayabilirsiniz. Trenler çok sıktır. Bu yüzden tercih edebilirsiniz. Ayrıca hafta sonu bilet alırsanız oldukça uygun olmaktadır.

gent.jpg


Gent Şehir İçi Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Belçika'da bulunan Brüksel Havalimanı, kent merkezinden 11 kilometre uzaklıktadır.Şehrin hava yollarını sırtlayan bu havalimanının şehir merkezine uzak olması, şehir içine transfer seçeneklerinin artmasındaki önemli etkenlerden biridir.

gent-sehir-ici-ulasim-nasil-saglanir.JPG


Yürümek

Şehir içi turistik yerlere yürüyerek ulaşım sağlamak mümkündür. En fazla 40 dakika arasında değişen yürüme mesafesine sahiptir. Bu yüzden çok fazla toplu taşıma aracı kullanmaya gerek duymayacaksınız. Eğer ki kullanmak isterseniz aşağıda sizler için toplu taşımalar hakkında bilgiler verdik.

yurumek-004.jpg


Gent Ne Zaman Gidilir?

Eğer çok turist sevmiyorsanız, Brüksel ve Brüj, gezmeniz gereken yerlerden değildir. Özellikle Brüj küçük bir şehir olduğu için bir turist yığınının içerisinde kendinizi bulabilirsiniz. Ancak bu şehirlerde sonbahar görece sakin ve huzurludur.

gent-001.jpg

En soğuk ay; Ocak / ortalama 3 derece

En sıcak ay; Temmuz / ortalama 18 derece

Ülke genel olarak soğuktur. Soğuk sevmiyorsanız yazın ortasında gidebilirsiniz. Ancak senenin bazı bölümleri birer haftalık 25-30 derecelere çıktığı görülüyor. Bu zamana denk gelirseniz daha verimli bir tatil olacaktır.

Neoldu.com / Tatil

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.