GeeksPhone Sektöre Veda Ediyor

Büyük heveslerle kurulan GeeksPhone firması, altı yıllık ömründe büyük başarılara imza atsa da sektörde daha fazla tutunamadı.
GeeksPhone Sektöre Veda Ediyor

2009 yılında dünya’da büyük yankı uyandırarak kurulan GeeksPhone firması sektörden çekiliyor. İspanya’daki teknoloji hastalarına özel kurulan firma, güzel işler yapmış olsa da sektöre daha fazla dayanamadı. Büyük yatırımlarla kurulan firma, telefon teknolojisi alanında çok önemli gelişmelere imza attı. GeeksPhone’nun telefon sektörü hayatı kısa sürse de yeni teknoloji alanlarından olan akıllı giyilebilir ürünler alanında kendine yer bulmaya çalışacak.

 

geeksphone.png

6 Yılda Neler Başardı?

Uygulamacılara verdiği destekle de bilinen GeeksPhone, Avrupa’nın tüm telefon firmalarına öncülük etti. Bunun yanı sıra  altı yıllık ömründe Android ve Firefox OS işletim sistemli cihazları hayata geçirdiler. Firma toplamda da altı farklı akıllı telefon piyasaya sürmüş. Üstelik bu telefonların çok farklı bir özelliği de vardı. Telefonu açtığınızda Android ve Firefox OS işlemcileri arasında seçim yapma imkanınız vardı. Merakla beklenen telefonlarda kullanıcıların yüzde 91’i beklenenin aksine Android işlemciyi seçti. Büyük umutlarla hayata geçirilen Firefox OS işlemcisi istenilen düzeyin altında bir kullanıcıya ulaşınca GeeksPhone sektörden çekildi. Bu kadar büyük başarılara imza atan GeeksPhone firması sektörün çetin yüzüyle karşılaşınca başka alanlara yönelme kararı aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.