Geçmişten Günümüze Futbolculara Takılan Lakaplar

Futbol oynadığı dönemlerde ortaya koydukları performans ile futbolseverlerin ilgisini çeken ve onların yıldızı olan futbolcular her dönem lakaplara maruz kaldı.Kendi liglerinde ve dünyada kullanılan bu lakaplar futbolcuların isimlerinden daha çok bilindi.
Geçmişten Günümüze Futbolculara Takılan Lakaplar

Bazı futbolcular vardır ki, futbolsever tarafından lakapları ile anılır. Bu lakaplar futbolculara vücut özelliklerinden, futbolculuk karakterinden ya da yetenekleri yüzünden takıldı. Biz de bu haberimizde ilginç lakaplar takılan futbolcuları sizler için inceledik.


Arda Turan

arda turan barcelona

Türkiye futbolunun gelmiş geçmiş en önemli futbolcularından birisi olmaya aday olan Arda Turan, Galatasaray’ın alt yapısından yetişip Barcelona’ya giden bir maceranın başkahramanı oldu. Türk futbolunda başarılı sonuçlara direk etki etmesi sonucunda dikkat çekip isminden söz ettirdi ve otoriteler ile taraftarlar tarafından kafasının büyük olması sebebiyle ‘’Koca Kafa’’ lakabını aldı.


Zinedine Zidane

zinedine zidane fransa

Fransa’nın gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından birisi olan Zidane, dünya futbolunda da isminden uzun süre söz ettirdi ve ettirmeye devam ediyor. Futbol oynadığı dönemde ‘’Zizu’’ lakabını aldı ve birçok kesim tarafından isminden daha çok lakabı ile anıldı.


Mehmet Topal

mehmet topal fenerbahçe

Türk futbolunda orta saha bölgesinde yerine oynatılacak bir futbolcu hala gelmedi. Hangi takıma gitse formayı kısa sürede kaptı ve değişilmez futbolcular arasında yer aldı. Uzun süre Türkiye’de oynadıktan sonra İspanya’nın güçlü ekibi Valencia’ya gitti ve burada gösterdiği performans sonucunda ‘’Örümcek Adam’’ lakabını aldı.


Alpay Özalan

alpay özalan türkiye

Herkes onu Türkiye ile İsviçre arasında oynanan milli maç öncesi okunan İstiklal Marşı’nda ve İngiltere ile oynan karşılaşmada David Beckham’ın kaçırdı penaltıdan sonra yanına gidip yaptığı hareketle tanıdı. Bu iki hareket sonucunda Türk futbol severler tarafından sürekli hafızalarda kaldı. Bu davranışlarının yanı sıra savunma pozisyonunda oynadığı dönemde sert müdahaleler ve yaşattığı sakatlanma sonucunda sadece Türkiye’de yer alabilecek bir lakap olan ‘’ Kasap ‘’ lakabını aldı.


Mario Jardel

mario jardel galatasaray

2000’li yıllarda Galatasaray’da oynadığı futbol ile kendisini dünyaya tanıtan futbolcu Jardel, takımı ile yaşadığı şampiyonluklarda gösterdiği performansta ve Galatasaray’ın Uefa Süper Kupası’nda Real Madrid’e karşı geriden gelip galibiyet golünü atan futbolcu olmasın sonucunda Süper lakabını aldı ve dünyaca ünlü bir oyun olan ‘’Süper Mario Jardel’’ adıyla anıldı.


Raul Gonzalez

raul gonzalez real madrid

Her zaman İspanya’da genç yıldız olarak anıldı. Sanki hiç yaşlanmayacakmış sanıldı. Uzun süre Real Madrid’de oynadı. Belirli bir süre yedek kaldı ancak genç yaşından itibaren her daim forma şansı yakaladı. Yaşı biraz ilerledikten sonra Real Madrid’de, İspanya Milli Takımı’nda inanılmaz dönemler yaşadı. Her daim takımında kurtarıcı olarak gözüktü. Bu performansı sebebiyle taraflarca ‘’ Şeytan Gonzalez’’ lakabını aldı.


Bülent Uygun

bülent uygun

Futbol oynadığı dönemde Fenerbahçe’de oynadığı oyun ile isminden söz ettiren Bülent Uygun, çıktığı maçlarda attığı her golden sonra verdiği asker selamı ile tanındı. Her golden sonra bu hareketi yapması sonucunda asker bir ailenin çocuğu olduğu düşünüldü ve her kesim tarafından ‘’Asker’’ lakabını aldı.


Dennis Bergkamp

dennis bergkamp arsenal

Hollanda tarihinde önemli futbolcular arasında yer alan Dennis, bir dönem Türkiye’de de oynadı. Dünyaca ünlü bir söz olan Uçan Hollandalı lakabından esinlenerek futbol sahasında oynadığı oyun sonucunda ‘’ Uçamayan Hollandalı’’ lakabını aldı.


Cemil Usta

cemil usta trabzonspor

Trabzonspor’un efsanevi kaptanı Cemil Usta, alt yapılardan çıkıp en üst seviyeye kadar çıktı. Orta sahada oynadığı oyun sonucunda tarafların göz bebeği oldu. Her maç özellikle orta sahada kestiği top sonucunda taraftar tarafından ‘’Dozer’’, ‘’Takoz’’ lakapları takıldı. Öyle ki, aradan uzun yıllar geçmesine rağmen çoğunluk tarafından gerçek ismi hatırlanmasa da ‘’ Dozer Cemil ‘’ lakabı her zaman hatıralarda yer aldı.


Arthur Zico

arthur zico brezilya

Brezilya futbolu denildiği zaman herkesin aklına yerli yersiz dünyaca ünlü futbolu Pele gelmektedir. Bu isim futbolseverlerin aklında öyle yer etmiştir ki, kendisinden sonra gelen yıldız futbolcular kendisine benzetilmiştir. Bunlardan ilk olanı ise bir dönem Fenerbahçe’nin teknik direktörlüğünü yaptığı Arthur Zico oldu ve oynadığı dönem içerisinde siyahi Pele’den farklı olarak ‘’ Beyaz Pele ‘’ lakabını aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.